Domov > Šola

Naša šola

Podstrani

Predstavitev šole

Smo srednja poklicna in strokovna šola, ki izobražuje, vzgaja in ustvarja že od leta 1960. Ponosni smo na bogato tradicijo, na desetletja vrhunskih uspehov v stroki, na strokovnost in prijaznost učiteljev. Veselijo nas uspehi bivših dijakov, ki so ustvarili izjemne kariere – z nekaterimi poslovno sodelujemo, drugi nas obiščejo, tretji se vrnejo k nam kot učitelji.

 

Močno smo vraščeni v domače okolje, a ne pozabljamo na mednarodna sodelovanja. Sodobni smo, ker sledimo izzivom digitalne dobe, spremembam v sprejemanju znanja, premikom v družbeni klimi. Odprti smo, ker se na naši šoli dijaki in učitelji trudimo za medsebojno razumevanja in strpno sporazumevanje. Dinamični smo, ker se nenehno spreminjamo, da bi ostali kakovostna, prijazna in topla šola.

Pozdrav ravnatelja

Drage dijakinje in dijaki, cenjeni starši in zaposleni

 

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je šola z bogato tradicijo. Zavezana je k vzgoji, izobraževanju in usposabljanju kadrov, ki bodo primerno usposobljeni vstopali v svet odraslih ljudi, kjer bodo iskali svojo mesto v sodobni družbi. V prvi vrsti je skrb za strokovno usposobljenost, ki dijakom omogoča spoprijemanje z izzivi in pričakovanji na delovnih mestih na področju gostinstva in turizma. Seveda sodi k temu tudi širša razgledanost in splošni del izobraževanja, ki nato dijakom omogoča nadaljevanje začrtanih poti tudi na druga področja gospodarstva.

 

Ob tem nas vodi misel, da je šola dijakom drugi dom. Z ustvarjanjem odličnih delovnih pogojev, kvalitetnih kadrov opremljenih s sodobnimi znanji in vedno zazrtimi v prihodnost ter s številnimi zunanjimi sodelavci tako doma kot v tujini, zagotavljamo našim sedanjim in bodočim dijakom raznolik in zanimiv izobraževalni proces, prežet s številnimi projekti in priložnostmi za potrjevanje in preverjanje svojih strokovnih kompetenc že v času izobraževalnega procesa. Ravno to sodelovanje z zunanjimi sodelavci omogoča dijakom zgodnje ustvarjanje socialnih mrež in iskanje samega sebe že v času izobraževanja. Dijaki na naši šoli že pred dokončano šolo dobijo realni vpogled v način dela in uporabnost prejetih znanj na šoli.

 

Seveda pa dijakom omogočamo ob tem številne druge dejavnosti in aktivnosti, ki jim polepšajo čas v šoli. Številni med njimi so med šolanjem pri nas odkrili svoje skrite talente, ki so do prihoda na našo šolo tiho tleli. Šola jim je dala potrebni zagon in odskočno desko, da so si upali in uspeli.

 

Vsem tistim, ki jim je delo z ljudmi v veselje, imajo radi nove izzive, neznane kraje, dobro hrano, radi potujejo, uživajo v športih in druženju z ljudmi ob dobri glasbi ali v prečudovitem okolju zagotavljam, da so na pravi šoli.

Ravnatelj: Iztok Leskovar

Virtualni sprehod po šoli

DELI NA:

Raznovrstno znanje,
neskončne možnosti

Naša šola je prava odločitev za vse, ki vas zanimajo tuji jeziki, saj so v rednem programu do trije (angleščina, nemščina in italijanščina), poleg njih pa lahko dijaki oddelkov z evropsko in globalno dimenzijo izberejo še španščino ali ruščino. Poleg tega se lahko naši dijaki vključijo tudi v program Erasmus+, v katerem lahko izkušnje pridobivajo tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

Skip to content