Splošne značilnosti
Program traja dve leti. Dijaki svoje pridobljeno znanje poglobite in razširite na področje gastronomije. Z uspešno opravljenimi obveznostmi zberete 120 kreditnih točk
Nacionalna poklicna kvalifikacija
Včasih se dogodi, da kdo šolanja ne dokonča. Vsi, ki so bili uspešni pri ustreznih modulih, lahko po pogojih, ki veljajo za pridobivanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij, pridobijo kvalifikacijo vodja cateringa.
Poklic in izobrazba
Dijaki, ki uspešno končate program, pridobite naziv gastronomski tehnik. Zaposlite se lahko na različnih delovnih mestih v gostinstvu in turizmu.
Zaključek in nadaljevanje šolanja
Po uspešno zaključenem drugem letniku sledi poklicna matura iz slovenščine, gastronomije in turizma s podjetništvom, tujega jezika ali matematike ter izdelka oz. storitve z zagovorom. Kdor se ne zaposli, lahko šolanje nadaljuje na višješolskem in prvostopenjskem visokošolskem študiju. Lahko pa se odločite za maturitetni tečaj ali splošno maturo iz enega predmeta. Tako se odprejo tudi možnosti nekaterih študijskih programov univerzitetnega študija.
znaka | Programske enote | Obvezno/ izbirno | Skupno število ur | Število kreditnih točk |
A – Splošnoizobraževalni predmeti | ||||
P1 | Slovenščina | obvezno | 276 | 13 |
P2 | Matematika | obvezno | 206 | 10 |
P3 | Tuji jezik | obvezno | 276 | 13 |
P4 | Umetnost | obvezno | 30 | 2 |
P5 | Zgodovina | obvezno | 40 | 2 |
P6 | Geografija | obvezno | 40 | 2 |
P7 | Sociologija | izbirno | 40 | 2 |
P8 | Psihologija | izbirno | 40 | 2 |
P9 | Fizika | obvezno | 40 | 2 |
P10 | Kemija | obvezno | 40 | 2 |
P11 | Biologija | obvezno | 40 | 2 |
P12 | Informatika | obvezno | 60 | 3 |
P13 | Športna vzgoja | obvezno | 150 | 7 |
Skupaj A | 1238 | 60 | ||
B – Strokovni moduli | ||||
M1 | Receptorska dela | obvezno | 75 | 4 |
M2 | Naravna in kulturna dediščina | obvezno | 134 | 8 |
M3 | Oblikovanje gostinske ponudbe | obvezno | 75 | 4 |
M4 | Obroki in dogodki z animacijo | obvezno | 364 | 16 |
M5 | Priprava dietnih jedi | izbirno | 50 | 3 |
M6 | Catering | izbirno | 50 | 3 |
M7 | Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač | izbirno | 50 | 3 |
M8 | Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu | izbirno | 50 | 3 |
M9 | Hotelska in gospodinjska dela | izbirno | 50 | 3 |
M10 | Turistično destinacijski menedžment | izbirno | 50 | 3 |
M11 | Restavracijsko slaščičarstvo | izbirno | 50 | 3 |
Skupaj B | 748 | 38 | ||
Od tega za praktično izobraževanje v šoli: | ||||
C- Praktično izobraževanje v šoli | ||||
Praktični pouk | 240 | 12 | ||
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu | ||||
Praktično usposabljanje z delom | 76 | 3 | ||
D – Interesne dejavnosti | ||||
Interesne dejavnosti | 96 | 4 | ||
E – Odprti del kurikuluma | ||||
Odprti kurikulum | 249 | 11 | ||
Skupaj pouka (A+B+E) | 2235 | 109 | ||
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) | 316 | 15 | ||
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) | 2331 | 113 | ||
Skupaj (A+B+Č+D+E) | 2407 | 116 | ||
Poklicna matura(izdelek oziroma storitev in zagovor) | 4 | |||
Skupaj kreditnih točk | 120 | |||
Število tednov izobraževanja v šoli | 69 | |||
Število tednov praktičnega izobraževanja v podjetju | 2 | |||
Število tednov interesnih dejavnosti | 3 | |||
Skupno število tednov izobraževanja | 74 |
Pojasnilo k predmetniku:
Izbirni predmeti: Šola oziroma dijak lahko izbere sociologijo ali psihologijo.
Izbirni strokovni moduli: Šola oziroma dijak lahko izbere strokovne module v obsegu 6KT izmed strokovnih modulov od M5 do M11.
DELI NA:
Srednja šola
za gostinstvo
in turizem Celje
Naslov
Kosovelova ulica 2,
3000 Celje, Slovenija
Telefonska številka
T: 03 / 42 55 450
T: 041 348 913
E – pošta
E: info@ssgt.si
Uradne ure
9.00-11.00
13.00-14.00
Vodstvo šole
Iztok Leskovar
Tatjana Goršek
Matična št. in bančni račun
5085900000
SI56 0110 0603 0696 934
SSGT
Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija
Kontakt
T: 041 348 913
E: info@ssgt.si