Domov > Projekti

Projekti

Podstrani

PCVIZ

Projekt z naslovom Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju je razpisal Center RS za poklicno izobraževanje. Naša šola je bila izbrana kot eden izmed 15 vzgojno izobraževalnih zavodov srednjega poklicnega in strokovnega izobraževanja, ki bomo v obdobju od junija 2022 do oktobra 2023 sodelovale pri izvajanju aktivnosti projekta. Namen projekta je oblikovanje celostnega programa ozaveščanja o podnebnih spremembah v kontekstu vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj ter podpora vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ), ki izvajajo srednje poklicno in strokovno izobraževanje, na poti k celostnemu preoblikovanju v smeri trajnostnega načina delovanja ter zmanjševanja ekološkega odtisa.

 

Cilj programa je usmerjen v celostno preoblikovanje vzgojno-izobraževalnih zavodov ma poti k trajnostnemu načinu delovanja VIZ, kar pomeni sistematično vključevanje podnebnih ciljev in vsebin v poklicno in strokovno izobraževanje.

 

Spodbujali bomo pripravo primerov dobrih praks, ki bodo vključevali aktualno tematiko s področja podnebnih sprememb in trajnostnega razvoja, medpredmetno sodelovanje, aktivno delovanje udeležencev izobraževanja ter smiselno povezovanje s partnerji iz lokalnega in/ali globalnega okolja.

Sodelujoči v projektu

  • Ministrstvo za okolje in prostor
  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
  • Center RS za poklicno izobraževanje
  • Zavod Republike Slovenije za šolstvo
  • Andragoški center Republike Slovenije
  • Center šolskih in obšolskih dejavnosti

DELI NA:

Z nami v svet 

Dijaki, učitelji in partnerji naše šole že več kot dvajset let pridobivajo delovne izkušnje v tujini. V okviru različnih evropskih projektov je na mobilnost odšlo že več kot 265 dijakov, 110 zaposlenih in 70 partnerjev iz podjetij. Za svoje delo smo prejeli listino kakovosti, akreditacijo Erasmus+ ter znak odličnosti.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

Skip to content