DomovIzobraževanje

Izobraževanje

Podstrani

Pomočnik kuharja

Vsebina usposabljanja

  • pomen hranilnih snovi za človeka
  • priprava zdrave hrane in posledice nepravilne prehrane
  • HACCP
  • priprava  delovnega  prostora v kuhinji
  • predpriprava živil za posamezne skupine jedi
  • mehanski in toplotni postopki obdelave živil
  • priprava enostavnejših jedi, toplotnih napitkov in enostavnih sladic
  • poslovanje v gostinskih obratih
  • komunikacija

Potrdilo

Kandidati prejmejo potrdilo o opravljenem programu usposabljanja.

Izpit

Po usposabljanju se kandidati lahko prijavijo na izpit. Izpit opravljajo pred državno komisijo. Tisti, ki opravijo izpit pred državno izpitno komisijo, dobijo javno veljavno listino (certifikat), da so pridobili nacionalno poklicno kvalifikacijo.

KOTIZACIJA

Cena usposabljanja in izpita je 800 EUR


Cena samega izpita:
– preverjanje na osnovi listin: 215 EUR


-neposredno preverjanje: 267 EUR

Rok prijave

Prijave sprejemamo do

Prijavite se lahko z uporabo:

Število prostih mest

16 (minimalno število prijav 12)

Termin izvedbe

Trajanje: 100 ur

Pogoji

Opravljena osnovnošolska obveznost, zdravniško potrdilo.

Spletna prijava

DELI NA:

Sodobnost, kvaliteta, znanje

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je ena najmodernejših šol v Sloveniji. Praktični pouk poteka v učilnicah s profesionalno opremo, tako da dijaki že v času pouka spoznajo aparate in postopke, ki jih bodo uporabljali v svojem poklicu. V okviru programa Erasmus+ dijaki pridobivajo izkušnje tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

Skip to content