Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

Prireditev Minattijeva izpoved 

Kulturna skupina Literati smo 24. 1. 2024 v počastitev slovenskega kulturnega praznika pripravili prireditev Minattijeva izpoved, ker letos praznujemo 100. obletnico rojstva Ivana Minattija. Recitirali smo njegove pesmi, prireditev pa popestrili z glasbenimi točkami.

Minattijeve pesmi smo interpretirali: Jan Šelekar, Manuel Krašovec, Ajda Skaza, Tinkara Verbovšek, Tadej Pirnat, Tinkara Šmon Potočnik (vsi iz 1. a), Mia Hafner in Matevž Kovačič (oba 1. d).  Zoja Štancar – Risteski (2. b) je povezovala program. Glasbeniki, pevka Ema Holenšek, kitaristka Julija Adamič (obe 2. b) in trobentač Gašper Maslo (1. a), so ustvarili posebno umetniško vzdušje. Tinkara Verbovšek in Matevž Kovačič sta nastopila kot Primičeva Julija in  France Prešeren. Ob koncu proslave smo prisluhnili še izvirni mladi pesnici Juliji Adamič. Program je pripravila profesorica Duška Safran, pomagala pa ji je mag. Karlina Koželj. Izvedli smo pet ponovitev in uživali v prijetnem vzdušju kulturnega dogodka, ki je prevzel vse dijake in učitelje naše šole.

Tinkara Šmon Potočnik, 1. a

Ostale vsebine

Raznovrstno znanje,
neskončne možnosti

Naša šola je prava odločitev za vse, ki vas zanimajo tuji jeziki, saj so v rednem programu do trije (angleščina, nemščina in italijanščina), poleg njih pa lahko dijaki oddelkov z evropsko in globalno dimenzijo izberejo še španščino ali ruščino. Poleg tega se lahko naši dijaki vključijo tudi v program Erasmus+, v katerem lahko izkušnje pridobivajo tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

Skip to content