Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

Močnikova juha s suhimi slivami

Močnik ali farflc ali usukanci. Odvisno od pokrajine. Jed v otroški slikanici, v črni srednjeveški kuhinji, v lončeni skledici. In sladke hruške ali slive povrh. Kot češnja na torti? Ne, kot hruške na močniku.

  • 30 dag moke 
  • 2 jajci
  • sol
  • 6 suhih sliv
  • sladkor po okusu

Moki dodamo jajci, solimo. Maso z vilicami razmešamo v usukance, ki jih nato še ročno oblikujemo, da so enakomerni. Odvečno moko presejemo. Med mešanjem usukance počasi zakuhamo v vrelo slano mleko. Za boljši okus lahko dodamo ščepec sladkorja ter narezane suhe slive. 

Vir: Grum, A., Levstek, P. 2001. Kuharstvo. LJubljana: DZS.

Mentorica: Nataša Kamerički

Dijaki: 4. a

Fotografija: Igor Rosina

Ostale vsebine

Raznovrstno znanje,
neskončne možnosti

Naša šola je prava odločitev za vse, ki vas zanimajo tuji jeziki, saj so v rednem programu do trije (angleščina, nemščina in italijanščina), poleg njih pa lahko dijaki oddelkov z evropsko in globalno dimenzijo izberejo še španščino ali ruščino. Poleg tega se lahko naši dijaki vključijo tudi v program Erasmus+, v katerem lahko izkušnje pridobivajo tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

Skip to content