Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

22. 9. 2023

Interaktivna delavnica Zavoda Vozim:  Vozim, vendar ne hodim

Že deseto leto sodelujemo z Zavodom Vozim in v Evropskem tednu mobilnosti (med 18. in 22. septembrom) smo jih ponovno povabili na šolo. Dijaki 3. a, 3. b, 3. c, 3. d in 3. e so se v interaktivni, inovativni preventivni prometni delavnici ˝Vozim, vendar ne hodim˝ skozi zgodbo poškodovanke v prometni nesreči na neformalen način seznanili s prometno varnostjo.

Naša gostja je bila gospa Anita Trebše, ki se je s svojo življenjsko zgodbo dotaknila vseh nas in naših src. Leta 2002 je postal invalidski voziček del njenega vsakdana, ko se je ponesrečila v prometni nesreči, katero je zakrivil voznik drugega avtomobila. Nesreča ji je obrnila življenje na glavo …

S svojo zgodbo nas je opozorila na nenehne nevarnosti v prometu.

Uporaba telefona, popite alkoholne pijače, zloraba drog, prevelika hitrost, neupoštevanje varnostnih predpisov, precenitev svojih sposobnosti?

Hvala gospe Aniti za pogum, in da je z nami delila svoje misli, občutja … svojo zgodbo, ki ji jo je pisalo življenje.

Ostale vsebine

Sodobnost, kvaliteta, znanje

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je ena najmodernejših šol v Sloveniji. Praktični pouk poteka v učilnicah s profesionalno opremo, tako da dijaki že v času pouka spoznajo aparate in postopke, ki jih bodo uporabljali v svojem poklicu. V okviru programa Erasmus+ dijaki pridobivajo izkušnje tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

Skip to content