Novice in dogodki

AVTOR

SSGT

Deli novico

24. 10. 2022

Sodelovanje z Zavodom Vozim

Z Zavodom Vozim sodelujemo že od leta 2013. Vsako leto nas obiščejo v mesecu septembru, v Evropskem tednu mobilnosti, z interaktivno preventivno prometno delavnico ˝Vozim, vendar ne hodim˝, kakor tudi v mesecu  oktobru ali novembru, z delavnico ˝Alkohol = sprememba življenja, zgodbe povedo vse˝.

Naši gostje so bili gospod Luka Plavčak, njegov prijatelj in osebni asistent Miha in štirinožni prijatelj Bono, pes pomočnik. Gospod Luka se je s svojo življenjsko zgodbo dotaknil vseh nas in naših src. 

Na invalidskem vozičku, kot paraplegik, je že nekaj let.  Nočno kopanje, preveč zaužitega alkohola in nepremišljen skok v morje so botrovali njegovi poškodbi. Nesreča mu ni prinesla samo telesnih sprememb; takrat se je moral odločiti za življenje, … in se je. Znova se je odločil za šport in judo zamenjal z metanjem kija, prilagojenega za invalide.

S svojo življenjsko zgodbo je želel naše dijake 1. a in 1. b ter vse nas, ki smo ga poslušali, opozoriti na nevarnosti, ki jih lahko prinese zloraba alkohola. 

Včasih je odločilna zgolj sekunda, pa se nam življenje spremeni za vedno.

Ostale vsebine

Sodobnost, kvaliteta, znanje

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je ena najmodernejših šol v Sloveniji. Praktični pouk poteka v učilnicah s profesionalno opremo, tako da dijaki že v času pouka spoznajo aparate in postopke, ki jih bodo uporabljali v svojem poklicu. V okviru programa Erasmus+ dijaki pridobivajo izkušnje tudi v tujini.  

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

Skip to content