Spoštovani.

Dobrodelnost oziroma skrb za bližnjega, zlasti za šibkejše in prikrajšane, je univerzalna človeška vrednota.

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 1% dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij.

Upravičenci so tiste nevladne organizacije, ki so uvrščene na Seznam upravičencev do donacij in med njimi je po novem SŠGT Celje.

Seznam tistih, ki jim je mogoče donirati, določi vlada na predlog Ministrstva za finance.

Zakaj donacijo nameniti šolskemu skladu SŠGT Celje?

Novost v namenu šolskega sklada je, da se iz šolskega sklada lahko namenjajo sredstva tudi za udeležbo dijakov iz socialno manj spodbudnih okolij na dejavnostih, ki so povezane z izvajanjem programa in se ne financirajo iz javnih sredstev, če se na tak način zagotavljajo enake možnosti. 

Z vašo gesto dobrodelnosti bomo ublažili marsikatero materialno in s tem duševno stisko – tudi dijakov naše šole.

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni do enega odstotka dohodnine. Takšna donacija davčnega zavezanca nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v proračun. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve. Davčni organ bo torej upošteval zadnjo veljavno zahtevo, s katero bo razpolagal na dan 31. december 2023.

135. člen ZOFVI dovoljuje, da se del dohodnine do višine največ 0,3% nameni tudi šolskim skladom. To lahko storite kadarkoli preko spletnega portala eDavki ali izpolnite priložen obrazec (navodila), ki si ga lahko natisnete in ga pošljete na pristojni finančni urad.


Za donacijo v šolski sklad SŠGT Celje se vam v imenu dijakov in zaposlenih iskreno zahvaljujemo.


Kolektiv SŠGT Celje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Iščite po spletišču

SSGT

Kosovelova ulica 2
3000 Celje, Slovenija

Kontakt

Skip to content