S Poklicnim barometrom do zanesljivejših predvidevanj na trgu dela

Objavljeno 22.11.2018 ob 20:57 v naslednjih kategorijah: Svetovalna služba, Prva stran

S Poklicnim barometrom, ki smo ga letos prvič poskusno izvedli na naših 7 območnih službah ZRSZ: Ljubljana, Maribor, Celje, Nova Gorica, Koper, Trbovlje in Sevnica, smo ugotovili, da bodo v letu 2019 pri velikem številu poklicev potrebe delodajalcev presegle ponudbo na trgu dela, to pomeni, da bo kadra premalo. Predvidevamo tudi, da bo v letu 2019 le nekaj poklicev, kjer bo manj razpisanih prostih delovnih mest kot bo iskalcev zaposlitve v teh poklicih.

https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/kaj-napoveduje-poklicni-barometer

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.

Knjige, Cankar in še enkrat Cankar

V sredo, 21. 11. 2018 smo se dijaki četrtih letnikov odpeljali v Ljubljano.

V Cankarjevem domu je bilo zelo živo: knjige, razstave, delavnice, predstave …

Ogledali smo si: 34. Slovenski knjižni sejem, predstavo Cankar strip in razstavo Cankar in Evropa.

Iz Ljubljane smo se odpeljali na Vrhniko in se sprehodili po poteh Cankarjeve ...

Geografsko tekmovanje

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 15. januarja 2019, ob 13. uri, v predavalnici. Tema letošnjega tekmovanja so migracije.

K tekmovanju se ...

Miklavžev izlet

Odhod avtobusa na Miklavžev izlet bo v soboto, 24. 11. 2018, ob 8.00 s parkirišča za hotelom Celeia. Za pot v Gradec obvezno potrebujete osebni dokument (potni list ali osebna izkaznica). Priporočamo, da se toplo oblečete in obujete. Za obisk čokoladnice Zotter si priskrbite pitno vodo, da bo degustacija čokolade bolj teknila.

Povratek v Celje je ...

Področni prvaki v odbojki

Področni prvaki v odbojki

7. 11. ter 14. 11. 2018 je v Celju potekalo področno prvenstvo v odbojki za dijake, kjer so dijaki naše šole postali področni prvaki za šolsko leto 2018/19.

V predtekmovanju so premagali ŠCC SŠMM in GCC ter se s  1. mestom v skupini uvrstili v finalno tekmovanje. V finalu področnega prvenstva so prikazali odlično igro ...