Šolska svetovalna služba

Ima vrata odprta skozi vse šolsko leto in ni ga dijaka na naši šoli, ki jih ne bi prestopil že ob vpisu.

 

Sicer sem dosegljiva:

Zato lahko zapišem, da delam najprej in največ prav za dijake z njihovimi starši, z učiteljicami in učitelji (razredniki, mentorji), z vodstvom šole in zunanjimi inštitucijami.

Več o nadaljevanju izobraževanja in zaposlitvi lahko preberete na tej povezavi.

 

mag. Vida Lončarič, prof.

S Poklicnim barometrom do zanesljivejših predvidevanj na trgu dela

(Objavljeno 22.11.2018 ob 20:57 v naslednjih kategorijah:
Svetovalna služba, Prva stran
)

S Poklicnim barometrom, ki smo ga letos prvič poskusno izvedli na naših 7 območnih službah ZRSZ: Ljubljana, Maribor, Celje, Nova Gorica, Koper, Trbovlje in Sevnica, smo ugotovili, da bodo v letu 2019 pri velikem številu poklicev potrebe delodajalcev presegle ponudbo na trgu dela, to pomeni, da bo kadra premalo. Predvidevamo tudi, da bo v letu 2019 le nekaj poklicev, kjer bo manj razpisanih prostih delovnih mest kot bo iskalcev zaposlitve v teh poklicih.

 ...

[več]

SŠGT Celje na OŠ Šmarje pri Jelšah

(Objavljeno 08.04.2018 ob 19:42 v naslednjih kategorijah:
Dogodki, Svetovalna služba, Prva stran
)

V četrtek, 29. marca, smo dijaki SŠGT Celje aktivno sodelovali na promociji poklicev  za osmošolce na OŠ Šmarje pri Jelšah.

Urška Jecl, Bianca Thieme in Marko Stoklas so pripravili zanimivo predstavitev naše šole ter izvajali animacije v duhu prihajajočih velikonočnih praznikov.

Valentina Kokol, Rebeka Lugarič, Nejc Sovič, Dejan Tkavc in Žiga Zaveršnik pa so s praktičnim prikazom priprave sadnih napitkov, dekoracijo sladic ter pokušnjo le-teh, poskrbeli za gastronomski del delavnic.

Vsi ...

[več]

Predstavitev poklicev na OŠ Debro

(Objavljeno 03.04.2018 ob 17:23 v naslednjih kategorijah:
Ekonomski predmeti, Svetovalna služba, Prva stran, Dogodki
)

V torek, 23. marca, smo se v popoldanskih urah udeležili predstavitve srednjih šol za učence osmih  razredov obeh osnovnih šol v Laškem. Predstavitev je potekala na osnovni šoli Debro. Predstavile smo izobraževanje na naši šoli, naše izkušnje iz delovne prakse, mednarodnih izmenjav preko Erazmusa +, tekmovanj in strokovnih ekskurzij. Pri predstavitvi smo sodelovale dijakinje različnih programov: Tatjana Terbovc, Lucija Hrastnik, Julija Leti Cestnik, Sara Očko in jaz. Predstavitev je vodila in ...

[več]
Na arhiv službe
Elektronsko gradivo
  1. Poklicni portfolijo