Pozdrav ptic miru

Ptice miruPozdrav ptic miru je projekt, na katerem je sodelovala tudi naša šola v sodelovanju z OŠ Lava. Vse aktivnosti so se odvijale v soboto, 19. septembra 2009, s pričetkom ob 9.00 na Kosovelovi ulici pred našo šolo, hkrati pa je v središču praznoval svojo 55. obletnico tudi Radio Celje.

Pri tem smo vabili otroke, mimoidoče, da se nam pridružijo pri izdelovanju ptic miru iz papirja in slanega testa, da prisluhnejo našemu kulturnemu programu in da zapišejo misli o miru na plakate.

Našo šolo smo predstavili z recitacijami slovenskih in angleških pesmi, ki so jih napisali dijaki sami, s petjem pesmi Malo miru v treh jezikih: nemškem, angleškem in slovenskem. Pri izvajanju pesmi se nam je na glavnem odru v mestu pridružila priznana pevka Irena Vrčkovnik. Ob recitacijah smo izrazili naša mnenja o pomenu miru v svetu in tako pozvali ljudi k temu, da širijo to idejo med ljudmi. Izrazili smo, da je svet lep, če ni vojn, trpljenja in pomanjkanja. Na koncu našega nastopa smo vrgli v zrak oljčne vejice.

Pri organizaciji pa sta nam pomagali koordinatorici projekta na šoli Andreja Lesjak in Karlina Koželj, z različnimi delavnicami pa so sodelovali še drugi mentorji Vesna Krajnc, Urška Močnik, Brigita

Košak in Robert Štojs, podporo pa nam je s svojo prisotnostjo izrazil tudi gospod ravnatelj Iztok Leskovar.

 

Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje.

Poročevalka s terena:

Tina Močivnik, 2. c