DIFIfest 2013 - razpis

Objavljeno 08.07.2013 ob 09:31 v naslednjih kategorijah: 3-KONS, Novice šole

6. Festival kratkega dijaškega filma

Šesti festival kratkega dijaškega filma bo potekal oktobra 2013 v organizaciji Mestnega kina Metropol Celje, Mladinskega centra Celje in festivala 3-Kons.

Časovnica

Video delavnica

4. — 6. oktober 2013 v Mladinskem centu Celje.

Rok za oddajo filmov

7. oktober 2013.

Projekcija filmov v okviru Festivala 3-kons

Petek, 11. oktober 2013, ob 9. uri v okviru Festivala 3-kons v Mestnem kinu Metropol Celje. Projekcija je zaprtega tipa.

Javna projekcija — premiera filmov,  podelitev nagrad, ter pogovor z gostom festivala

Petek, 11. oktobra 2013, ob 19. uri v Mestnem kinu Metropol Celje.

Ogledali si bomo filme tekmovalnega dela, podelili nagrade in se pogovorili z gostom festivala (priznan slovenski režiser).

Zaključek festivala in koncert skupine Bernays Propaganda

Petek, 11. oktobra 2013, ob 22. uri v Mestnem kinu Metropol Celje.

Tekmovalni del

Posamezniki ali skupine lahko prijavite enega ali več filmov. Sodelujete lahko mladi med 14. in 20. letom starosti. Priporočena dolžina je 5 minut, posamezni film ne sme biti daljši od 7 minut. Teme nismo določili, prav tako ni žanrskih omejitev.

V primeru, da pošiljate več filmov, naj bo vsak na svojem mediju in vsak naj ima svojo prijavnico.

Izbor tekmovalnega dela bo opravil selektor festivala.

Vse filme bomo, s spremno besedo avtorjev, žirantov in organizatorjev, izdali na DVD-ju, ki ga bodo mladi filmarji-avtorji dobili brezplačno.

Filme in prijavnico (v prilogi) pošljite na naslov: Mestni kino Metropol, Stanetova ulica 15, 3000 Celje. Filmi naj bodo na DVD-ju v formatu MPEG2.

Napisi in dialogi naj bodo v slovenskem jeziku ali naj imajo slovenske podnapise. Zaželeno je, da so v odjavni ali najavni špici navedeni naslov, avtorji, glasbena podlaga in leto nastanka.

Zadnji rok za sprejem filmov je ponedeljek, 7. oktober 2013.

 

Video delavnica

Potekala bo od 4. do 6. oktobra 2013 in bo za udeležence brezplačna. Udeleženci (največ 2 člana ekipe – režiser in montažer) bodo te tri dni lahko brezplačno bivali v Hostlu MCC. S tem želimo zagotoviti čim večjo fokusiranost udeležencev na nastajanje filmov.

Namen festivala je spodbuditi in predstaviti kreativnost mladih, izobraževati in vzgajati o filmski umetnosti. V ta namen organiziramo delavnico, kjer bodo mentorji videa prijavljene vodili skozi proces nastajanja filma: od načrta, scenarija, snemanja do montaže in avtorizacije. Filmi, ki bodo nastali na delavnici, bodo uvrščeni v spored festivala.

Na delavnico se prijavite s priloženim obrazcem, ki ga izpolnjenega pošljite na e-naslov info(pri)kinometropol.org ali po pošti na naslov Mestni kino Metropol, Stanetova ulica 15, 3000 Celje.

Število udeležencev je omejeno (največ pet ekip z največ tremi člani), zato pohitite s prijavami.

 

Aleš Brod,

organizator DIFIfest

Z Božičkom na ekskurzijo

Kaj je lahko bolj sladkega za dijake kot leto zaključiti namesto s poukom v šolskih klopeh kar z učenjem vodenja na poti v tovarno čokolade in pod božično drevo v Gradcu? Nič! Takšen je enoten zaključek vseh članov popotniškega in vodniškega krožka, ki smo letos zamenjali vsakoletno Miklavževo ekskurzijo za božično. Tudi vreme je bilo na naši ...