Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje: 3-KONS

3-KONS je kulturno-družabna prireditev 4 šol, ki živijo, dihajo in utripajo na Kosovelovi ulici: Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje , Poslovno-komercialne šole Celje, Gimnazije Celje - Center in Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije.

3–KONS je energija, je filing, je ustvarjalna kulturna produkcija dijakov in mentorjev štirih šol.

Festival dijaške ustvarjalnosti ponuja mestu večdnevno kulturno in družabno produkcijo, ob tem pa glasno, razposajeno in odločno opozarja, da Celje ni samo častitljivo knežje, temveč tudi ponosno srednješolsko mesto.

Festival, ki se tradicionalno odvija v drugem tednu oktobra, bo letos potekal šestič. 4 šole, ki živijo druga ob drugi in si delijo Kosovelovo ulico, bodo tudi na 6. festivalu izmenjevale znanje, učne vsebine ter kulturne in umetniške dogodke. Festival se širi časovno in prostorsko. Poleg šolskih prostorov zaseda druge za mlade zanimive lokacije in ponuja v sodelovanju s celjskimi kulturno-izobraževalnimi ustanovami tudi večerne družabne dogodke.

Zadnje objave

Zadnje novice

DIFIfest 2014 - razpis

(Objavljeno 25.08.2014 ob 09:31 v naslednjih kategorijah: 3-KONS, Novice šole)

7. Festival kratkega dijaškega filma Celje

Sedmi festival kratkega dijaškega filma bo potekal oktobra 2014 v organizaciji Mestnega kina Metropol Celje in festivala 3-Kons.

 

Časovnica

Video delavnica

2. — 4. oktober 2014 v Dijaškem domu v Celju.

Rok za oddajo filmov

6. oktober 2014.

Projekcija filmov v okviru Festivala 3-kons

Petek, 10. oktober 2014, ob 9. uri v okviru Festivala 3-kons v Mestnem kinu Metropol Celje. Projekcija je zaprtega tipa.

Javna projekcija — premiera filmov,  ...

[več]

3-kons in DIFIfest za dober konec tedna

(Objavljeno 12.10.2013 ob 15:39 v naslednjih kategorijah: Novice šole, 3-KONS)

 

Letošnji 3-kons je bil že šesti. Še vedno je 3-kons, še vedno ga pripravljamo štiri šole: Srednja šola za gostinstvo in turizem, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije, Ekonomska šola Celje in Gimnazija Celje-Center.

V petek, 11. 10. 2013, zjutraj je delo vdelavnicah v spremstvu glasbe z glavnega odra zamenjalo pouk. Na delavnicah in glavnem prizorišču se je zvrstilo več kot 2400 dijakov. Ogledali so si življenje in delo na šolah, novo znanje pa so našli v številnih delavnicah. ...

[več]