3-KONS je kulturno-družabna prireditev 4 šol, ki živijo, dihajo in utripajo na Kosovelovi ulici: Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje , Poslovno-komercialne šole Celje, Gimnazije Celje - Center in Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije.

3–KONS je energija, je filing, je ustvarjalna kulturna produkcija dijakov in mentorjev štirih šol.

Festival dijaške ustvarjalnosti ponuja mestu večdnevno kulturno in družabno produkcijo, ob tem pa glasno, razposajeno in odločno opozarja, da Celje ni samo častitljivo knežje, temveč tudi ponosno srednješolsko mesto.

Festival, ki se tradicionalno odvija v drugem tednu oktobra, bo letos potekal šestič. 4 šole, ki živijo druga ob drugi in si delijo Kosovelovo ulico, bodo tudi na 6. festivalu izmenjevale znanje, učne vsebine ter kulturne in umetniške dogodke. Festival se širi časovno in prostorsko. Poleg šolskih prostorov zaseda druge za mlade zanimive lokacije in ponuja v sodelovanju s celjskimi kulturno-izobraževalnimi ustanovami tudi večerne družabne dogodke.

Zadnje objave

DIFIfest 2015

(Objavljeno 11.10.2015 ob 21:04 v naslednjih kategorijah:
3-KONS, Novice šole, Dijaški dom, Prva stran
)

8. Festival kratkega dijaškega filma Celje

Osmi festival kratkega dijaškega filma je potekal od 1. do 9. oktobra 2015 v organizaciji Mestnega kina Metropol Celje, Monoo in festivala 3-Kons.

 

 

 

 

Video delavnica

Potekala je od 1. do 3. oktobra 2015 v Dijaškem in študentskem domu Celje.

Namen festivala je spodbuditi in predstaviti kreativnost mladih, izobraževati in vzgajati o filmski umetnosti. V ta namen smo organizirali delavnico, ki jo je vodil Mitja Ličen, fotograf in direktor ...

[več]

Video delavnica DIFIfest 2015

(Objavljeno 01.10.2015 ob 11:14 v naslednjih kategorijah:
Dijaški dom, 3-KONS
)

V okviru Festivala kratkega dijaškega filma DIFIfest poteka v Dijaškem in študentskem domu od 1. do 3. oktobra 2015 video delavnica, ki jo vodi Mitja Ličen, fotograf in direktor fotografije (Drevo, Kdo se boji črnega moža, Nikoli nisva šla v Benetke).

Sodeluje pet ekip iz petih srednjih šol. Udeleženci bodo spoznali proces nastajanja filma: od načrta, scenarija, snemanja do montaže in avtorizacije.

Filmi, ki bodo nastali na delavnici, bodo uvrščeni v spored festivala.

Organizatorji ...

[več]

3-kons 2014

(Objavljeno 14.10.2014 ob 07:23 v naslednjih kategorijah:
Novice šole, 3-KONS
)

Sedmič. 10. 10. 2014. To ni več najbolj pomembno. Pomembneje je, da je tu oktober in z njim 3-kons. To vem jaz, to vedo kolegi in - kar je najpomembneje - to vedo dijaki. 3-kons je postal del štirih šol, ki ga pripravljamo, postal je del ulice, kjer živimo, postal je del nas. Prerasel je v najpomembnejši dogodek ob začetku šolskega leta. Je priložnost, da dijaki pokukajo k sosedom in vidijo, da na Koslovelovi znamo skoraj vse: govorimo rusko, italijansko, nemško in angleško, ustvarjamo ...

[več]
Na arhiv projekta