Leonardo da Vinci

Projekti Leonardo da Vinci predstavljajo že od leta 2002 sestavni del mednarodnih aktivnosti na šoli.  V okviru projektov mobilnosti smo doslej poslali v tujino že več kot 100 udeležencev (dijakov in učiteljev), ki so v partnerskih deželah pridobivali dragocene poklicne in življenjske izkušnje.

V veliko spodbudo so nam tudi priznanja in nagrade, ki smo jih prejeli za naše dosežke.

  • Evropsko jezikovno priznanje 2008 za projekt jezikovnih znanj z naslovom EUROCATERING LANGUAGE TRAINING.
  • Zlato jabolko kakovosti v projektu mobilnosti 2002 (kategorija:učitelji, mentorji tujih jezikov)
  • Srebrno jabolko kakovosti v projektu mobilnosti 2004 (kategorija: dijaki)

 

Trenutno je naša šola vključena v naslednje mednarodne projekte:

Leonardo da Vinci- prenos inovacij:

-          Eurotraffic Language Training (ETRALT) : prenos rezultatov nagrajenega projekta Eurocatering Langauge Training na prometni sektor v 4 jezikih (angleščina, finščina, hrvaščina, slovenščina). Več o projektu : www.languagesforwork.eu

-          eCuisine : projekt o narodnih jedeh iz 5 partnerskih držav (Avstrije, Hrvaške, Litve, Latvije in Slovenije): več o projektu: www.ecuisine-project.eu

Zadnje objave

Zaključno srečanje projekta METHODS

(Objavljeno 03.07.2015 ob 09:50 v naslednjih kategorijah:
Leonardo da Vinci, Prva stran
)

Na otoku Guadeloupe ta teden poteka zaključno srečanje projektnih partnerjev METHODS (LDV-Prenos inovacij), na katerem SŠGT Celje  zastopata  profesorici Romana Padovnik Rajšter in Darja Štiherl. Kljub vročemu karibskemu soncu udeleženci  pridno pregledujemo dosedanje rezultate, izmenjujemo predloge za zadnje izboljšave in dopolnitve in se pripravljamo na zaključno konferenco, ki bo projekt METHODS predstavila širši javnosti na otoku Guadeloupe.

 

Darja Štiherl, prof.

[več]

Projekt mobilnost, Portugalska

(Objavljeno 27.02.2015 ob 12:35 v naslednjih kategorijah:
Prva stran, Novice šole, Leonardo da Vinci
)

Od 23. februarja 2015 opravlja 14 dijakov slovenskih gostinsko-turističnih šol v okviru programa Erasmus+ enomesečno praktično usposabljanje pri delodajalcu v podjetjih v Bragi na Portugalskem.

Nosilec projekta je Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, dijaki prihajajo še iz SŠGT Radenci, SŠGT Maribor, SGTŠ Radovljica in Srednje šole Izola, organizacija gostiteljica pa je Braga Mobility Open.

Dijaki opravljajo usposabljenje v hotelih in restavracijah v Bragi, spoznavajo deželo, njeno ...

[več]

LdV TOI Vocal Medical

(Objavljeno 06.01.2015 ob 20:34 v naslednjih kategorijah:
Leonardo da Vinci
)

MInilo je prvo leto projekta Vocal Medical, ki ga kot projekt prenosa inovacij v okviru programa Leonardo da Vinci financira Evropska unija preko svojega programa Vseživljenjsko učenje.

V projektu bomo izdelali gradivo za izobraževanje in podporno orodje za komunikacijo v nujnih primerih, kjer ni skupnega jezika in/ali se pokaže potreba po premostitvi kulturnih razlik med različnimi zdravstvenimi sistemi.

Gradivo je zanimivo za zdravnike, medicinske sestre, dravstvene tehnike ali člane ...

[več]
Na arhiv projekta