Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je leta 2009 pristopila k projektu »Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga«. Trajal bo do leta 2012.

Namen projekta je, da se med različnimi kulturnimi, etničnimi in drugimi skupinami, ki živijo skupaj, vzpostavijo odprti odnosi, da pride do medsebojnega priznavanja, spoštovanja vrednot in življenjskih slogov.

V projekt so vključene mladinske organizacije in srednje šole, ki med seboj sodelujejo.

Projekt je zgrajen iz več sklopov. V prvem se izvajajo delavnice, v katerih sodeluje preko 500 mladih. Naslednja faza je izbor mladih ambasadorjev medkulturnega dialoga. Postanejo predstavniki ene izmed držav Sveta Evrope in mediteranskih držav. V času svojega mandata (tretji sklop) skušajo mladim ob različnih priložnostih in na različne načine približati kulturne značilnosti države.

Ob koncu mandata se organizira evalvacijsko srečanje (četrti sklop).

Več informacij najdete na tej povezavi: MAMD – opis projekta.

Zadnje objave

Naš dijak Jaka Udrih pometel s konkurenco na državnem prvenstvu v odbojki na mivki

(Objavljeno 01.09.2017 ob 08:45 v naslednjih kategorijah:
Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga, Prva stran, Športna vzgoja, Naši dijaki
)

20. 7. 201 je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki. Udeležila sta se ga tudi mlada perspektivna odbojkarja, naš dijak Jaka Udrih ter njegov soigralec, Mariborčan Rok Možič. Skozi turnirje U17, U19 in U21 sta si z odlično igro zagotovila sodelovanje na finalnem turnirju na Kongresnem trgu v Ljubljani v vseh omenjenih kategorijah.

Jaka in Rok sta s prikazano energijo, dobro telesno pripravljenostjo ter odličnim tehničnem znanjem premagala tudi tri leta ...

[več]

Miniaturna država v Pirenejih

(Objavljeno 08.06.2012 ob 13:37 v naslednjih kategorijah:
Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga
)

Andora

 

Andora, uradno Kneževina Andora, je neodvisna mini-država v vzhodnih Pirenejih med Španijo in Francijo ter zaseda 464 km2 . Andora ima 84 082 prebivalcev (na dan 31. decembra 2009 ), od tega je državljanov Andore 32 085, Špancev 26 662, Portugalcev 13 362 in Francozov 5099.

 

Andora, ki je nastala z združitvijo delov Francije in Španije, je lastno zastavo oblikovala po vzoru državnih zastav le-teh. Zastava je razdeljena na tri navpična polja, ki si od leve proti desne sledijo: ...

[več]

Nekaj resnic o Dancih

(Objavljeno 08.06.2012 ob 12:31 v naslednjih kategorijah:
Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga
)

Danska

Kraljevina Danska je najstarejša in najmanjša nordijska država, ki se nahaja v Skandinaviji v severni Evropi, na polotoku zahodno od Baltskega morja in jugovzhodno od Severnega morja. Po številu prebivalcev je na 105. mestu (med 194 državami sveta), je tudi članica OZN, EU in NATO.

Na Danskem živi 95% Dancev, od tega jih je večino protestantov. Glavno mesto je Kobenhavn, v katerem živi približno 501 000 prebivalcev.

 

Nekaj stereotipov o Dancih: Danci so zelo zbirčni ljudje, nikoli ...

[več]
Na arhiv projekta