Samotestiranje dijakov

Objavljeno 16.04.2021 ob 15:10 v naslednjih kategorijah: Obvestila, Prva stran

Spoštovani starši!

 

Obveščamo vas, da smo 15. 4. 2021 prejeli okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v zvezi s poskusnim prostovoljnim samotestiranjem dijakov na virus SARS-CoV-2.

Namen testiranja je omogočiti dijakom šolanje v šolskih prostorih vse do poletnih počitnic in zagotoviti varno šolsko okolje tako dijakom kot tudi zaposlenim.

 

Poudarjamo, da je samotestiranje prostovoljno. O datumu izvedbe le-tega boste obveščeni naknadno, saj je prišlo do zamud zaradi dobav testov, prav tako pa šole čakamo na nekaj odgovorov pristojnih ministrstev. Protokol prostovoljnega samotestiranja na SARS-CoV-2 dijakov v srednjih šolah je objavljen skupaj s ključnimi informacijami in navodili na spletni strani šole, kjer boste našli tudi povezavo do video gradiva.

Vljudno vas prosimo, da omenjeno gradivo preberete in se skupaj s svojimi otroki pogovorite o možnosti sodelovanja vašega otroka pri samotestiranju s hitrimi antigenskimi testi.

 

Pred začetkom izvajanja prostovoljnega samotestiranja dijakov bomo za prevzem testov potrebovali tudi soglasje staršev oz. zakonitih zastopnikov.

Vsa nadaljnja navodila – vključno s soglasji – boste prejeli predvidoma prihodnji teden.

 

Ravnatelj

Iztok Leskovar

Tekmovanje Mladi podjetnik

Že nekaj let se udeležujemo državnega tekmovanja Mladi podjetnik, ki ga je letos že 25. organizirala Fakulteta za podjetništvo  Gea College. Naša dijakinja Lana Starič iz 3. b se je uvrstila v polfinale s študijo izvedljivosti poslovne ideje Varno čez cesto v vseh pogojih. Tekmovanje je potekalo v obliki video konference, kjer so dijaki ...