Ostali bomo doma

Objavljeno 30.03.2020 ob 07:00 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

V zdajšnjih nenavadnih časih se vsi prilagajamo življenju, kot ga do zdaj nismo poznali. Za nekatere je karantena blagoslov, drugi pa pogrešajo objeme prijateljev, druženje ob kavah, klepete s sodelavci, sproščeno nakupovanje, razgibavanje v telovadnici … A za vse to bo še čas in nešteto priložnosti.

V zdajšnjih nenavadnih časih imamo priložnost, da pokažemo, da nam ni vseeno za druge. Pokažimo, da se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo do oseb, ki so v t. i. rizični skupini, in do zdravstvenega osebja, ki se v nenavadnih in težkih pogojih trudi pomagati bolnikom.

V zdajšnjih nenavadnih časih lahko pomagamo sočloveku – tako, da še nekaj dni ostanemo doma.

 

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let. Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.

Prijavni roki so podaljšani

V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/2020) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu ...