Skupaj nam bo uspelo!

Objavljeno 16.03.2020 ob 21:06 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

29. teden letošnjega šolskega leta se ne začenja tako kot navadni tedni v šolskem letu, ko je pouk ali ko so počitnice. Ta teden je poseben.

Poseben je zato, ker imajo vsi dijaki in učenci v Sloveniji pouk doma, študentje predavanja poslušajo prek spleta, tudi nekateri starši danes niso šli v službo. Zaprti so lokali, javne ustanove, nekatere trgovine … Javno življenje ugaša in svet se ustavlja. Vse to zato, da bi upočasnili širjenje virusa, ki, kljub temu da ga ne vidimo, kaže svojo supermoč. Širi se z lahkoto. Ampak samo zato, ker mu to dopustimo.

Strokovnjaki nas svarijo, naj vsaj za štirinajst dni spremenimo svoj življenjski slog. Bodimo doma! Tako bomo preprečili, da bi se virus širil med sosede, sodelavce, prijatelje, sorodnike, neznance v trgovini … in povzročil tragedije ne samo pri obolelih, temveč tudi pri ljudeh, ki želijo pomagati obolelim. Zdravstveno osebje, trgovci, prostovoljci in drugi ne bodo imeli napornega dela, če bomo spoštovali nasvete o prekinitvi osebnih stikov z drugimi.

Tokrat smo odgovorni zase in za dobrobit drugih. Največ jim bomo dali, če bomo doma. Pokažimo, da nam ni vseeno! Za druženje s prijatelji bo še veliko časa in priložnosti. Skupaj nam bo uspelo upočasniti širjenje, a le če bomo nekaj časa narazen.

Ostanimo doma, da bomo zdravi mi in naši dragi!

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let. Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.

Prijavni roki so podaljšani

V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/2020) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu ...