Aktualno

Objavljeno 13.03.2020 ob 08:27 v naslednjih kategorijah: Prva stran

Spoštovani dijaki in starši.

Posredujemo dodatne informacije o sedanjih razmerah in prekinitvi dela v šoli.


Aktualne informacije bomo objavljali na šolski spletni strani http://www.ssgt.si in na profilu na Facebooku.

V petek pouk poteka po urniku. V šolo ne prihajajte, če ste zboleli ali bili v stiku s kom, ki je zbolel ali čaka na rezultate testov. Vsi bomo dosledno upoštevali navodila in preventivne ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki jih najdete na naslednji strani: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov


Šolske aktivnosti bomo izvedli tako, da dijaki ne boste prikrajšani. Odredba o zaprtju šol bo trajala do 29. 3. oz. do preklica. Ocenjevanja znanja bomo izvedli v skladu s šolskim koledarjem, o podrobnostih pa se bomo dogovorili.


Učitelji vam bomo v času prekinitve neposrednega dela v šoli na voljo preko e-naslovov: ime.priimek@ssgt.si. Vsem razredom smo pripravili tudi razredne elektronske naslove za lažjo komunikacijo in delo. Obvestila bodo na petkovih urah razdelili razredniki. Navodila za delo na daljavo najdete v tem dokumentu. Objavljali jih bomo tudi na spletnih straneh in Facebooku. Ko bo ministrstvo objavilu uradna navodila, jih boste lahko prebrali na njihovih straneh: 
https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-izobrazevanje-znanost-in-sport/

Prekinitev pouka je preventivna, zato vas prosimo, da upoštevate navodila pristojnih služb. Izogibajte se množičnih stikom (nakupovalna središča, zabave ...), potovanjem doma in v tujino, predvsem pa bodite pozorni na varnost najbolj ogroženih – starejših in otrok. Določeno tendenciozno poročanje medijev ne širi resničnih informacij, ampak nepotreben strah in paniko, zato vas še enkrat pozivamo k ohranjanju strpnosti in solidarnosti. Uradne informacije lahko najdete na strani https://www.gov.si/teme/koronavirus/ in https://www.nijz.si 


Ekskurzije, ki smo jih načrtovali v bližnji prihodnosti, so prestavljene za nedoločen čas. Takoj ko se stvari umirijo, bomo z agencijami določili nadomestne termine. Vaša vplačila seveda veljajo tudi za te termine.

 

Prihodnji dnevi bodo od nas zahtevali več prilagodljivosti in sodelovanja. Na naši šoli smo dijaki, starši in učitelji že večkrat dokazali, da je prav to naša prednost. Zato verjamemo, da bomo skupaj uspešno nadomestili odsotnost pouka v šoli in izkoristili novo situacijo, da preizkusimo tudi delo na daljavo. Strah in panika razdvajata ljudi. S strpnostjo in sodelovanjem dokazujemo, da smo skupaj močnejši in plemenitejši.

V prihodnjih dneh, ko bodo na preizkušnji predvsem osnovne človeške vrednote, vam želim, da ostanete zdravi in mirni.

V imenu zaposlenih na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje

 

Iztok Leskovar,

ravnatelj

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.