Pomladno prebujanje

Objavljeno 02.03.2020 ob 08:35 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Za citat prvega marčevskega tega tedna smo izbrali kitico Murnove pesmi Zgodnja pomlad. 4. marca bo minilo 141 let od pesnikovega rojstva.

Tradicionalno slovensko ime za marec je sušec. Marca se je sneg talil, zemlja se je začela sušiti in pripravljati na pomladno prebujanje narave. Zaradi segrevanja ozračja je februar že nekaj let brez snega. Če je februarja res toplo, nas razcveteni znanilci pomladi razveselijo že v tem mesecu in ne čakajo na marec. Zgodnja pomlad nas razvaja tudi letos. Z vse daljšimi dnevi nas narava kar kliče k temu, da čim več časa preživimo v njej.

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let. Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.