Obisk na informativnih dnevih 2020

Objavljeno 15.02.2020 ob 12:29 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Informativni dnevi 2020 so za nami. V domu smo v dveh dnevih sprejeli in pogostili nekaj več 40 bodočih dijakov in študentov.

Kot običajno so nas obiskale cele družine, tako da lahko rečemo, da nas je spoznalo več kot 100 mladih, njihovih staršev in drugih sorodnikov. Spoznali so našo gostoljubnost, predstavili smo jim življenje v domu, odgovorili na njihova vprašanja, skušali zmanjšati stiske in skrbi zaradi odhoda od doma in bivanja v novem okolju ter tako olajšati njihovo odločitev za izobraževanje in življenje v Celju.

Poleg tega, da smo sprejeli obiskovalce v domu, smo sodelovali na informativnih dnevih 11 srednjih šol in 4 visokih šol ter fakultet: Srednja šola z gostinstvo in turizem Celje, I. gimnazija v Celju, Gimnazija Celje – center, Ekonomska šola Celje, ŠCC – Srednja šola strojništvo, mehatroniko in medije, Gimnazija Lava, Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja, Srednja šola za kemijo elektrotehniko in računalništvo, Srednja šola za logistiko in storitvene dejavnosti, Srednja zdravstvena šola Celje, Šola za hortukulturo in vizualne umetnosti, Fakulteta za logistiko, Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije, Visoka zdravstvena šola.

Veseli nas, da šole in fakultete tudi same bodoče dijake in študente na informativnih dnevih in sicer seznanjajo z možnostmi bivanja pri nas in nam tako pomagajo pri promociji, in da se krepi zavest, da lahko skupaj ponudimo več.

Prijavni roki so podaljšani

V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/2020) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu ...