Pohodništvo v Dijaškem domu Celje

Objavljeno 03.02.2020 ob 14:04 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

S pohodi  na bližnje hribe in sprehodi ob Savinji smo začeli v tretjem tednu tega šolskega leta. Naš dan je četrtek. Na pohod se odpravimo po učnih urah, včasih, da se izognemo temi, pa še prej.  V skupini  je ena stalna pohodnica, vseh dijakinj in dijakov pa je bilo do sedaj na pohodih in sprehodih sedem. Včasih se komu ne ljubi ali pa pretehtajo šolske obveznosti.

Najbolj pogost cilj je Razgledni stolp nad Mestnim parkom. Do tja potrebujemo, če hodimo res počasi, dobre pol ure. Med drugo svetovno vojno ga je zgradila nemška vojska in je služil kot protiletalska zaščita pred napadi zaveznikov. Na njem je bil protiletalski top, o čemer še danes pričajo ostanki vijakov, ki so top držali na mestu. Kasneje je služil tudi kot vodna črpalka. Razgled je res lep, Celje imamo na dlani.

Poleg stolpa smo bili tudi pri Drevesni hiški v Mestnem gozdu, ki smo ga na naših izletih  pravzaprav  tako ali drugače že kar dobro prečesali.

Ko ni volje ali energije za v hrib, pa se ob Savinji sprehodimo do Špice, kjer je fitnes na prostem.

Pohvaliti vsekakor velja Suzano, ki se je do sedaj edina opogumila in se povzpela na Grmado nad Celjem. Vzpon sicer ni dolg, traja približno eno uro, je pa zato toliko bolj strm in za nevešče hribolazenja  predstavlja kar konkreten  izziv.  Razgled pa več kot odtehta vložen trud.

Želel bi si, da se skupini pridruži še kakšna dijakinja ali dijak iz drugih vzgojnih skupin, da ni to samo »naša stvar« v B1.

Kar pogumno! Vedno se prilagodimo … ehm … ne najhitrejšemu :-).

Niko

Prijavni roki so podaljšani

V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/2020) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu ...