Virusi ne marajo športa

Objavljeno 03.02.2020 ob 10:00 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Že nekaj dni nas mediji obveščajo o zdravstvenem stanju ljudi: zaradi sezonskih bolezni so bolnišnice prepolne, obiskovalcem pa obiski prepovedani oz. omejeni; učilnice samevajo, saj so učenci in dijaki bolni; WHO je zaradi pojava novega virusa po svetu razglasila izredne razmere. Zdravstveni delavci bolnim skušajo zagotavljati najboljše oskrbe, a za nekatere bolezni niti ni zdravil.

Najboljše orožje za uničevanje virusov in bakterij pa niso le zdravila. Pomemben je zdrav življenjski slog, s katerim že preventivno poskrbimo, da virusom in bakterijam nismo zanimivi. K temu, da nas obolenja in prehladi zaobidejo, bomo veliko pripomogli, če bo gibanje naša stalnica. A ni ta zima zelo naklonjena gibanju? Sonce nas kar kliče v naravo. Pa tudi kak deževen dan ne bi smel biti ovira za lažji sprehod (se še spomnite, da je v otroštvi vsaka luža kar vabila, da stopite vanjo?). Poleg gibanja pa ne pozabite na redno zračenje prostorov, kihanje in kašljanje v komolec ali robec, pogosto umivanje rok in na zvrhane porcije sadja in zelenjave, bogate z vitamini.

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let.
Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.

Prijavni roki so podaljšani

V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št 36/2020) se podaljšajo vsi odprti prijavni roki do prenehanja razlogov za začasne ukrepe, kar ugotovi Vlada RS s sklepom, ki ga objavi v Uradnem listu ...