Svetovni dan spomina na žrtve holokavsta

Objavljeno 27.01.2020 ob 10:04 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Generalna skupščina Združenih narodov je 27. januar razglasila za svetovni dan spomina na žrtve holokavsta. Ta dan je posvečen žrtvam najokrutnejšega zločina, ki se je zgodil med drugo svetovno vojno. Nad približno šestimi milijoni so nacisti, ki so se poleg Judov želeli znebiti tudi Romov in Slovanov, v taboriščih izvajali nepredstavljive grozote. Največje taborišče je bilo v Auschwitzu na Poljskem.

Ana Frank, petnajstletna Judinja, je svoje življenje o skrivanju pred gestapom opisala v dnevniku. Kljub grozotam, ki so jih doživljali Judje, je bila prepričana, da je človek dober in da se prava moč skriva v posameznikovem značaju in dobroti. V najtežjih trenutkih ni izgubila optimizma, zato njene misli o ljubezni in dobroti kažejo na njeno zrelost in dokazujejo, da je Ana Frank simbol boja proti nečlovečnosti.

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let.
Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.

Vpis v 1. letnik

 

Vsem kandidatom, ki bodo na našo šolo sprejeti po 2. krogu, sporočamo, da bo vpis na naši šoli v torek, 14. 7. med 9. in 12. uro.

V kolikor se ga v tem času ne morete udeležiti, lahko pridete v sredo, 15. 7. med 9. in 11. uro ali me pokličete na 03-42-55-484 v svetovalno službo SŠGT Celje.

mag. Vida Lončarič, prof.