Pokaži mi, kako pišeš, pa ti povem, kdo si

Objavljeno 20.01.2020 ob 11:12 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Tudi v DŠD Celje bomo obeležili teden pisanja z roko.

Vsak rokopis je unikaten, pisanje z roko je pa pomemben del posameznikove identitete. Zakaj je v digitalni dobi pisanje z roko še vedno pomembno?

Marijana Jazbec z Društva Radi pišemo z roko pravi, da s tako vsakodnevno aktivnostjo, kot je pisanje z roko, razvijamo koordinacijo rok in oči, lažje prepoznavamo črke in besede, izboljšujemo abstraktno mišljenje in spomin, spodbujamo višjo raven mišljenja, med dejavnostjo pisanja so v možganih vključena področja mišljenja, jezika in informacijskega skladišča. Tisti, ki pišejo z roko, pišejo kompleksnejša besedila, napišejo več besed in črkujejo bolje kot pri pisanju z računalnikom (http://solazaravnatelje.si/wp-content/uploads/2017/03/Marijana-Jazbec1-pomocniki-2017.pdf).

Prav tako ne pozabimo, da voščila, sožalna pisma, čestitke, razglednice, pisma in sporočilca, napisana z roko, kažejo na oseben in spoštljiv odnos do oseb, ki jim pišemo.

Boste ta teden komu z roko napisali lepo sporočilce?

To šolsko leto praznujemo 40-letnico delovanja dijaškega doma na Ljubljanski cesti 21. Obeležili jo bomo z različnimi prireditvami in projekti, med drugim tudi s 40 mislimi za 40 let.

Tedensko bomo objavili misel, ki nas bo nagovorila oz. se nam bo zdela najbolj primerna.

Roki za vpis v srednjo šolo

Obvestilo bodočim dijakom!
Z okrožnico ministrstva za šolstvo, so ustavljeni vsi datumi po rokovniku za vpis na srednje šole, Vsi kandidati bodo o spremembah datumov pravočasno obveščeni in vpisani v našo šolo! #Ostanitezdrav

Zadnje objave na spletni strani