Proslavili smo 40 let delovanja na Ljubljanski cesti

Objavljeno 06.12.2019 ob 12:30 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Vsak rojstni dan je pomemben in prav je, da ga proslavimo. V navadi je, da se okrogle obletnice praznujejo še pogosteje kot ostali rojstni dnevi. Če 40. rojstni dan praznuje ustanova, v kateri svoj drug dom in družino najdejo odraščajoči otroci, je še pomembneje, da se pripravi praznovanje, saj si vsi, ki delajo z otroki, lahko štejejo v posebno priznanje, če jim dijaki, njihovi skrbniki in učitelji zaupajo že toliko let. Za to zaupanje smo hvaležni tudi zaposleni v Dijaškem in študentskem domu Celje. Naš dijaški dom letos praznuje 40 let. Veliko dejavnosti in dogodkov v domu mineva v znamenju te obletnice. Osrednja prireditev v čast 40. rojstnemu dnevu je bila včeraj ob 17. uri v jedilnici našega doma.

 

40 let DSD 40 let DSD 40 let DSD

Foto: Vid Burnik

Vabimo vas k ogledu fotografij na FB.

Že več tednov smo se dijaki in zaposleni pripravljali na praznovanje: na ustvarjalnih delavnicah smo izdelovali dekoracijo za prostor, pripravljali darila za obiskovalce prireditve, sestavljali smo scenarij, v sobah in glasbenih učilnicah so dijaki pilili svoje točke, za zaprtimi vrati se je prenavljal večnamenski prostor, sestavljali smo svoj časopis, brskali smo po arhivskem gradivu in iskali stare fotografije ter tako spoznavali tudi zgodovino našega doma.

Takoj po včerajšnjem kosilu so dijaki jedilnico pripravili za prireditev. Nanjo smo povabili dijake, sodelavce, nekdanje zaposlene in nekdanje dijake, razrednike, ravnatelje in starše naših dijakov, ravnatelje drugih dijaških domov ter predstavnike medijev in celjske Občine. V uvodnem delu kulturnega programa so dijakinje predstavile spomine nekdanjih dijakov, ki so objavljeni v njihovih FB-skupinah. To, da so dijaki v stiku tudi po odhodu iz našega doma, dokazuje, da se prijateljstva, sklenjena v dijaškem domu, po zaključku šolanja ne končajo.

V nadaljevanju pestrega programa so se s svojimi točkami predstavili naši dijaki. S svojim nastopom so nas počastili tudi štirje nekdanji dijaki, zdaj uspešni glasbeniki. Posebej za praznovanje je naš Matic Petek sestavil skladbo Bograček, ki jo je z dijakinjami premierno predstavil na prireditvi. Med nastopajočimi so nas nagovorili tudi ravnatelj SŠGT Celje in DŠD Celje, Iztok Leskovar, podžupanja MOC, Breda Arnšek, in Dragan Kojić, predsednik Skupnosti dijaških domov RS. Prav poseben je bil zaključek svečanosti, ko so nam med prvimi predstavili prihodnost našega doma – v kratkem filmčku smo se sprehodili po modernih prostorih obeh stolpičev, ki ju bodo v prihodnosti obnovili.

Po proslavi smo goste povabili na oglede razstav ter na pogostitev v sejno sobo in prenovljen večnamenski prostor. Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo 40 likovnih del za 40 let. Razstavili smo dela, ki jih na likovnih kolonijah pri nas ustvarjajo dijaki dijaških domov vse Slovenije. V sejni sobi je bila na ogled postavljena fotografska razstava Preteklost, sedanjost, prihodnost, na kateri so obiskovalci spoznali življenje dijaškega doma v preteklih desetletjih in njegovo prihodnost. Za dijake so naši kuharji pripravili svečano večerjo s torto. Ob večerji jih je spremljala glasbena skupina Jazzy Pižons. Pred odhodom smo vsakega obiskovalca prosili za podpis v naše drevo, ki nas bo še dolgo spominjalo na svečano praznovanje.

Ponosni na tradicijo optimistično zremo v prihodnost.

Natalija Kovše

V tej rubriki trenutno še ni zapisov.