Drugi krog razpisa z Jezerški v Slovensko hišo v Tokio

Objavljeno 21.10.2019 ob 17:49 v naslednjih kategorijah: Obvestila, Prva stran

Spoštovani,

po uspešno izpeljani Slovenski hiši 2018 v Pjongčangu se je vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije odločilo, da nadaljuje uspešno prakso in organizira Slovensko hišo tudi na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020, ki bo ob tej priložnosti v čudoviti dvonadstropni restavraciji s teraso, na odlični lokaciji v okrožju Ginza, blizu olimpijske vasi.

Podjetje Jezeršek gostinstvo bo tudi tokrat eden izmed ključnih partnerjev Slovenske hiše 2020, saj bomo pod mednarodno blagovno znamko SORA Catering skrbeli za vrhunsko slovensko kulinariko na raznovrstnih dogodkih in ob sprejemih slovenskih dobitnikov medalj.

Kot  vodilno podjetje na področju cateringa in gostinske dejavnosti na slovenskem tržišču, bomo ob tej priložnosti v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvezponovno podprli mlade posameznike, ki se želijo poklicno izobraževati in delovati na področju gostinstva in turizma.

Med tem ko smo v Pjongčang vzeli enega perspektivnega študenta gostinstva in turizma, bomo v Slovensko hišo na poletne olimpijske igre v Tokio 2020 vzeli kar štiri mlade dijake/študente, ki jih bomo izbrali prek razpisa in jim omogočili to nepozabno življenjsko izkušnjo, ki vključuje:

 

  • urejeno bivanje s prehrano v Slovenski hiši v Tokiu v času olimpijskih iger, in sicer med 20. 7. in 10. 8. 2020;
  • letalski prevoz na relaciji Ljubljana–Tokio–Ljubljana;
  • skrb za vrhunsko slovensko kulinariko na raznovrstnih dogodkih in ob sprejemih slovenskih dobitnikov medalj;
  • spoznavanje terenskega dela, protokola;
  • druženje s slovenskimi dobitniki medalj;
  • ogled olimpijske vasi;
  • žepnina.

 

S projektom Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio želimo pokazati, da ima tudi delo v gostinstvu in turizmu svoje prednosti, hkrati pa želimo dati pozitiven zgled in učinkovito prispevati k reševanju problematike na področju zaposlovanja v gostinstvu in turizmu.

Obveščamo vas, da smo razpisali drugi krog prijav na razpis Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio. Prijave zbiramo do vključno 15. novembra 2019.

Zato vabimo vse dijake/študente smeri gostinstvo in/ali turizem oz. druge smeri z ambicijami razvijati kariero v gostinstvu, stare od 18 do 30 let in s statusom dijaka/študenta, da se prijavijo na razpis in se potegujejo za vstopnico do elitnega športnega dogodka.

Razpis in prijavnica sta že objavljeni na spletni strani: http://www.jezersek.si/si/onas/slovenskahisa2020

Bližnjica do razpisnih pogojev: https://bit.ly/35dlMr3

40 let dijaškega doma na ...

Na današnji dan pred 40 leti so se prvi dijaki vselili v nov dijaški dom na Ljubljanski cesti 21 v Celju. Arhitekturno zasnovo za objekt, ki je bil zgrajen leta 1979, je zasnoval gradbeni tehnik Daniel Jagrič, sicer eden vplivnejših načrtovalcev modernističnega in postmodernističnega Celja, zgradili pa sta ga znani celjski gradbeni podjetji ...