Ekskurzija v Ljubljano

Objavljeno 17.10.2019 ob 09:37 v naslednjih kategorijah: Obvestila, Prva stran

V četrtek, 24. 10. 2019, bomo z dijaki 1. a, 1. b in 1. c odšli na strokovno ekskurzijo v Ljubljano. Obiskali bomo Mestni muzej Ljubljana, v manjših skupinah odkrivali mestno središče in si ogledali razstavo Ljubljana. Zgodovina. Mesto.

Oblecite in obujte se vremenu in aktivnosti primerno. S seboj prinesite pisala. Večji del obiska bomo hodili po Ljubljani. S seboj vzemite nekaj rezervnih oblačil, za hojo primerno obutev in dežnik, če bi nam morda vreme ne bilo naklonjeno. Po Ljubljani se bomo sprehodili tudi v primeru dežja.

Stroške za ekskurzijo boste poravnali s položnico.

Dijaki, ki v šoli prejemate malico, jo lahko dobite tudi ta dan. Če malice ta dan ne želite, jo morate sami odjaviti. Vsi, ki boste malico naročili, jo lahko prevzamete od 6.30 dalje v jedilnici šole.

Verjamem, da je opozorilo na primerno vedenje odveč in bomo ekskurzijo preživeli v sproščenem in veselem vzdušju. Vsakršno prinašanje, posredovanje ali uživanje alkohola in opojnih substanc je seveda prepovedano.

Ekskurzija bo ob vsakem vremenu. Predvidevam, da se bomo v Celje vrnili do 17.00.

Odhod avtobusov bo s parkirišča za hotelom Celeia ob 7.10.

Organizator ekskurzije:

Vid Burnik, prof.

40 let dijaškega doma na ...

Na današnji dan pred 40 leti so se prvi dijaki vselili v nov dijaški dom na Ljubljanski cesti 21 v Celju. Arhitekturno zasnovo za objekt, ki je bil zgrajen leta 1979, je zasnoval gradbeni tehnik Daniel Jagrič, sicer eden vplivnejših načrtovalcev modernističnega in postmodernističnega Celja, zgradili pa sta ga znani celjski gradbeni podjetji ...