Dan odprtih vrat Finančne uprave RS

Objavljeno 21.05.2019 ob 19:31 v naslednjih kategorijah: Ekonomski predmeti

Finančna uprava Republike Slovenije je v petek, 17. 5. 2019, pripravila dan odprtih vrat. Aktivnosti so potekale po celi Sloveniji. Dijaki našega razreda smo obiskali Finančni urad Celje.

Predstavili so nam delo mobilne enote. Uslužbenci so nam predstavili svoje delo, razkazali vozilo s tehnično opremo za odkrivanje nepravilnosti in pokazali nekaj primerov tihotapljenja orožja, drog in tobaka. Tihotapljenje odkrivajo s pomočjo detektorjev za pregled skritih delov vozila in službenimi psi, ki so izurjeni za odkrivanje tobaka in drog. V nadaljevanju so predstavili tudi informacije s področij ponaredkov, spletnega nakupovanja, eDAVKOV, mobilne aplikacije eDAVKI ter spletne strani FURS. Bilo je zanimivo in koristno, nekateri sošolci so si že naložili aplikacijo eDavki.

AnaMarija Kink, 2. a

Mladinsko raziskovalno delo

Mestna občina Celje je objavila razpis za 42. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Mladi za Celje«. Rok za oddajo prijav je 11. 11. 2019.

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno ...

Zadnje objave na spletni strani