Dan odprtih vrat Finančne uprave RS

Objavljeno 21.05.2019 ob 19:31 v naslednjih kategorijah: Ekonomski predmeti

Finančna uprava Republike Slovenije je v petek, 17. 5. 2019, pripravila dan odprtih vrat. Aktivnosti so potekale po celi Sloveniji. Dijaki našega razreda smo obiskali Finančni urad Celje.

Predstavili so nam delo mobilne enote. Uslužbenci so nam predstavili svoje delo, razkazali vozilo s tehnično opremo za odkrivanje nepravilnosti in pokazali nekaj primerov tihotapljenja orožja, drog in tobaka. Tihotapljenje odkrivajo s pomočjo detektorjev za pregled skritih delov vozila in službenimi psi, ki so izurjeni za odkrivanje tobaka in drog. V nadaljevanju so predstavili tudi informacije s področij ponaredkov, spletnega nakupovanja, eDAVKOV, mobilne aplikacije eDAVKI ter spletne strani FURS. Bilo je zanimivo in koristno, nekateri sošolci so si že naložili aplikacijo eDavki.

AnaMarija Kink, 2. a

40 let dijaškega doma na ...

Na današnji dan pred 40 leti so se prvi dijaki vselili v nov dijaški dom na Ljubljanski cesti 21 v Celju. Arhitekturno zasnovo za objekt, ki je bil zgrajen leta 1979, je zasnoval gradbeni tehnik Daniel Jagrič, sicer eden vplivnejših načrtovalcev modernističnega in postmodernističnega Celja, zgradili pa sta ga znani celjski gradbeni podjetji ...