Svetovni dan knjige

Objavljeno 24.04.2019 ob 14:51 v naslednjih kategorijah: Slovenski jezik in književnost, Prva stran

V petek, 19. 4. 2019,smo se dijaki 3. a pri uri slovenščine odpravili v knjigarno Antika. Želeli smo pozdraviti svetovni dan knjige, ki poteka 23. aprila. Za branje smo si izbrali pravljico Oscarja Wilda z naslovom Slavec in vrtnica.

Ko je knjiga potovala iz roke v roko, smo spoznavali, da vse pravljice nimajo srečnega konca. Slavec žrtvuje svoje življenje za mladega študenta, ki želi dekletu podariti rdečo vrtnico. Dekle na koncu zavrne študentovo ljubezen in tako spoznamo, da je bila slavčeva smrt zaman. Kljub žalostnemu koncu smo dijaki ob branju uživali, nekateri pa se še bolj povezali s knjigo. Zelo smo hvaležni za zabavno uro izven šolskih klopi, ki bi jo zagotovo še kdaj ponovili.

Maruša Mulej, 3. a

 

40 let dijaškega doma na ...

Na današnji dan pred 40 leti so se prvi dijaki vselili v nov dijaški dom na Ljubljanski cesti 21 v Celju. Arhitekturno zasnovo za objekt, ki je bil zgrajen leta 1979, je zasnoval gradbeni tehnik Daniel Jagrič, sicer eden vplivnejših načrtovalcev modernističnega in postmodernističnega Celja, zgradili pa sta ga znani celjski gradbeni podjetji ...