Finale DP v odbojki za dijake srednjih šol RS

Objavljeno 11.04.2019 ob 10:18 v naslednjih kategorijah: Športna vzgoja, Prva stran

Uspešno se je končalo celoletno tekmovanje naših dijakov v odbojki za srednje šole. V finalu državnega prvenstva, ki je bilo v Ljubljani 9. 4. 2019, je ekipa SŠGT Celje z enim porazom proti kasnejšim državnim prvakom za šolsko leto 2018/19 Gimnazijo Šiška Ljubljana in z zmago proti prvouvrščeni ekipi iz polfinala vzhodnega dela Gimnaziji Bežigrad Ljubljana osvojila končno 3. mesto.

Naj poudarim, da je ekipa skozi šolsko leto sodelovala na petih tekmovanjih, osvojila 9 zmag in en poraz, prikazala kvalitetno igro in v delo vložila veliko truda in tudi svojega prostega časa.

V finalu so ekipo sestavljali: Damjan Randl (cap), Jernej Štojs, Jaka Udrih, Vladimir Tcaciuc Turcu, Žan Skočaj , Nik Matko in Vid Ian Cvenk. Ob igrišču se je nervozno prestopal Bojan Ovca, prof. kot trener ekipe.

40 let dijaškega doma na ...

Na današnji dan pred 40 leti so se prvi dijaki vselili v nov dijaški dom na Ljubljanski cesti 21 v Celju. Arhitekturno zasnovo za objekt, ki je bil zgrajen leta 1979, je zasnoval gradbeni tehnik Daniel Jagrič, sicer eden vplivnejših načrtovalcev modernističnega in postmodernističnega Celja, zgradili pa sta ga znani celjski gradbeni podjetji ...