Usposabljanje za pomočnika kuharja v MIC

Objavljeno 28.03.2019 ob 12:32 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Prva stran

Namen praktičnih programov za spodbujanje zaposlovanja (v MIC) je povečanje zaposljivosti in izboljšanje pogojev vstopa na trg dela brezposelnim osebam, s pridobitvijo novih znanj, veščin in spretnosti ter boljšo usposobljenostjo za opravljanje konkretnih del in nalog na določenem delovnem mestu. Izvajamo ga v sodelovanju z OS Celje Zavoda RS za zaposlovanje.

Trenutno izvajamo izobraževanje 3. skupine. 11 kandidatov bo ta teden zaključilo teoretično in praktično izobraževanje v šoli, prihodnji teden pa bodo začeli 3-mesečno usposabljanje pri delodajalcih. V 1. in 2. skupini je bilo skupaj vključenih 24 oseb, od tega jih je usposabljanje uspešno zaključilo 19. Veseli nas, da je skoraj polovica kandidatov po usposabljanju našla zaposlitev.

27. 3. 2019 smo na svečani prireditvi kandidatom, ki so uspešno zaključili usposabljanje podelili potrdila o udeležbi na usposabljanju. Dijaki naše šole so pripravili kulturni program in pogostitev. Na svečanosti sta kandidate pozdravili tudi pomočnica ravnatelja gospa Tatjana Goršek ter direktorica OS ZRSZZ Celje mag. Alenka Rumbak.

40 let dijaškega doma na ...

Na današnji dan pred 40 leti so se prvi dijaki vselili v nov dijaški dom na Ljubljanski cesti 21 v Celju. Arhitekturno zasnovo za objekt, ki je bil zgrajen leta 1979, je zasnoval gradbeni tehnik Daniel Jagrič, sicer eden vplivnejših načrtovalcev modernističnega in postmodernističnega Celja, zgradili pa sta ga znani celjski gradbeni podjetji ...