Dvakrat zlato za SŠGT Celje na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje

Objavljeno 28.03.2019 ob 12:37 v naslednjih kategorijah: Slovenski jezik in književnost, Prva stran

 

Letošnje tekmovanje za Cankarjevo priznanje je potekalo pod naslovom Dediščina identitete. Dijaki so z zanimanjem prebirali Cankarjeva dela in druga književna besedila, ki so se navezovala na to tematiko.

Območnega tekmovanja, ki je tradicionalno potekalo na OŠ Zreče 23. januarja 2019, se je udeležilo devet dijakinj naše šole, kar sedem pa jih osvojilo srebrno priznanje iz materinščine, in sicer: Bianca Thieme, Nadja Voglar (obe 3. c), Katja Žuna, Julija Grande (obe 2. b), Lucija Kovač, Sara Klinar (obe 3. d) in Nika Cverlin (3. e).

Državno tekmovanje za Cankarjevo priznanje je potekalo 8. marca 2019 na Osnovni šoli Ljudski vrt na Ptuju. Udeležili sta se ga Lucija Kovač in Bianca Thieme iz 3. c, ki sta bili tudi zmagali na območnem tekmovanju. Obe sta vložili veliko truda, pokazali ogromno znanja in dokazali svoj talent na področju jezika, saj sta osvojili zlato priznanje. Njuna mentorica je bila mag. Karlina Koželj.

Dijake smo na tekmovanje letos pripravljali profesorji Vid Burnik, Karlina  Koželj in Natalija Kovše.

 

Za dosežen uspeh jim iskreno čestitamo.

 

Aktiv profesorjev slovenščine

Mladinsko raziskovalno delo

Mestna občina Celje je objavila razpis za 42. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Mladi za Celje«. Rok za oddajo prijav je 11. 11. 2019.

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno ...

Zadnje objave na spletni strani