Teden pisanja z roko

Objavljeno 25.01.2019 ob 15:24 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Slovenski jezik in književnost

V Tednu pisanja z roko so na naši šoli kraljevale črke. Namestile so se na prestole ob vhodu v šolo, ležale na mizi v zbornici,  pripele so se na ograje, prilepile na zidove …

Profesorji slovenščine so pri pouku spregovorili o tem, da pisanje na roko (kot ugotavlja Mojca Boštele) ni za odpis. Dijaki so vzeli peresa, kemike, barvice in flumastre … Njihovi a-ji, b-ji, c-ji so krasili šolske spise, v njihove črke so se oblekli verzi iz Kosovelovih Integralov.

Črke so prijazno sprejele profesorice Urška Močnik, Ingrid Slapnik in Metka Mestnik. Nekaj jih je prišlo na obisk s Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje (mentorica Petra Pižmoht).

Črke so potožile, da so v sodobnem času predolgo pritrjene na tipkovnice in zvezane z elektronskimi vezji. Na naši šoli pa so vsaj za kratek čas začutile svobodo.

Metka Mestnik, prof.

Mladinsko raziskovalno delo

Mestna občina Celje je objavila razpis za 42. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Mladi za Celje«. Rok za oddajo prijav je 11. 11. 2019.

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno ...

Zadnje objave na spletni strani