Teden pisanja z roko

Objavljeno 25.01.2019 ob 15:24 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Slovenski jezik in književnost

V Tednu pisanja z roko so na naši šoli kraljevale črke. Namestile so se na prestole ob vhodu v šolo, ležale na mizi v zbornici,  pripele so se na ograje, prilepile na zidove …

Profesorji slovenščine so pri pouku spregovorili o tem, da pisanje na roko (kot ugotavlja Mojca Boštele) ni za odpis. Dijaki so vzeli peresa, kemike, barvice in flumastre … Njihovi a-ji, b-ji, c-ji so krasili šolske spise, v njihove črke so se oblekli verzi iz Kosovelovih Integralov.

Črke so prijazno sprejele profesorice Urška Močnik, Ingrid Slapnik in Metka Mestnik. Nekaj jih je prišlo na obisk s Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje (mentorica Petra Pižmoht).

Črke so potožile, da so v sodobnem času predolgo pritrjene na tipkovnice in zvezane z elektronskimi vezji. Na naši šoli pa so vsaj za kratek čas začutile svobodo.

Metka Mestnik, prof.

40 let dijaškega doma na ...

Na današnji dan pred 40 leti so se prvi dijaki vselili v nov dijaški dom na Ljubljanski cesti 21 v Celju. Arhitekturno zasnovo za objekt, ki je bil zgrajen leta 1979, je zasnoval gradbeni tehnik Daniel Jagrič, sicer eden vplivnejših načrtovalcev modernističnega in postmodernističnega Celja, zgradili pa sta ga znani celjski gradbeni podjetji ...

Zadnje objave na spletni strani