SŠGT Celje na OŠ Frankovolvo

Objavljeno 16.01.2019 ob 10:23 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki, Svetovalna služba

V četrtek, 10. januarja 2019, so dijakinje SŠGT Celje Pia Kovač iz 3.b,  Nina Vahter iz 2.a in Špela Rošer iz 1.b ter učiteljica Ksenija Keršič Gaal aktivno sodelovale na promociji poklicev na OŠ Frankolovo.

Devetošolcem smo predstavile našo šolo in poklice, za katere se izobražujejo dijaki na šoli. Pridobljeno znanje učencev smo na zanimiv način testirale s pomočjo kviza na mobilnih telefonih. Ob koncu predstavitve je naša dijakinja Nina povabila učence k pripravi sadnega napitka, s katerim so se prijetno osvežili.

Nato smo v telovadnici šole sodelovale na predstavitvi poklicev, za katere se izobražujejo dijaki na celjskih srednjih šolah. Me smo staršem in učencem skušale približati našo šolo in naše poklice. Vzbudile smo kar nekaj zanimanja in pridno odgovarjale na vsa vprašanja. Upamo, da smo navdušile in pridobile bodoče dijake oz. dijakinje.

Zapisala mag. Ksenija Keršič Gaal

Mladinsko raziskovalno delo

Mestna občina Celje je objavila razpis za 42. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Mladi za Celje«. Rok za oddajo prijav je 11. 11. 2019.

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno ...

Zadnje objave na spletni strani