SŠGT Celje na OŠ Frankovolvo

Objavljeno 16.01.2019 ob 10:23 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki, Svetovalna služba

V četrtek, 10. januarja 2019, so dijakinje SŠGT Celje Pia Kovač iz 3.b,  Nina Vahter iz 2.a in Špela Rošer iz 1.b ter učiteljica Ksenija Keršič Gaal aktivno sodelovale na promociji poklicev na OŠ Frankolovo.

Devetošolcem smo predstavile našo šolo in poklice, za katere se izobražujejo dijaki na šoli. Pridobljeno znanje učencev smo na zanimiv način testirale s pomočjo kviza na mobilnih telefonih. Ob koncu predstavitve je naša dijakinja Nina povabila učence k pripravi sadnega napitka, s katerim so se prijetno osvežili.

Nato smo v telovadnici šole sodelovale na predstavitvi poklicev, za katere se izobražujejo dijaki na celjskih srednjih šolah. Me smo staršem in učencem skušale približati našo šolo in naše poklice. Vzbudile smo kar nekaj zanimanja in pridno odgovarjale na vsa vprašanja. Upamo, da smo navdušile in pridobile bodoče dijake oz. dijakinje.

Zapisala mag. Ksenija Keršič Gaal

40 let dijaškega doma na ...

Na današnji dan pred 40 leti so se prvi dijaki vselili v nov dijaški dom na Ljubljanski cesti 21 v Celju. Arhitekturno zasnovo za objekt, ki je bil zgrajen leta 1979, je zasnoval gradbeni tehnik Daniel Jagrič, sicer eden vplivnejših načrtovalcev modernističnega in postmodernističnega Celja, zgradili pa sta ga znani celjski gradbeni podjetji ...