Ekskurzija Podčetrtek, Olimje, Imeno

Objavljeno 23.10.2018 ob 07:35 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Prva stran

 

V četrtek, 18. 10.,  smo dijaki in dijakinje  1. f  v okviru projekta Zeliščni vrt odšli na strokovno ekskurzijo.

Ob 7. uri smo odšli na pot, naši sošolki Andreja Ropas in Irena Škoberne sta se poskusili v vlogi vodnic  in nam predstavili kraje, mimo katerih smo se peljali. Jaz pa sem vse dokumentiral s svojim fotoaparatom.

Prvi cilj so bile Terme Olimia, kjer smo si ogledali  wellness  Orhidelia ter eno izmed suit.

Pot smo nadaljevali v Olimje, kjer smo si ogledali minoritski samostan, katerega lastniki so bili  Attemsi. Vodnik  nam je povedal  zgodbo o Emi Krški,  nato smo si ogledali eno najlepših baročnih cerkev v Sloveniji s čudovitim črno zlatim oltarjem in staro lekarno.

Ogledali smo si tudi vzorno urejen zeliščni vrt, nato pa nadaljevali pot do Čokoladnice Olimje. Izvedeli smo, kako pridelujejo svojo znano čokolado, poskusili smo  kakavova semena in seveda njihovo slastno čokolado.

Zadnja destinacija je bila za večino dijakov najboljša, saj smo si ogledali vinsko klet Emino. Prijazno so nas sprejeli in nam razkazali prostor. Seveda smo tudi degustirali njihova dobra vina in si ogledali kratek film o zgodovini vinske kleti.  Za zaključek pa smo lahko opravili še alkotest.

Tomaž Ostreuh, 1. f

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.

Zadnje objave na spletni strani