Promocija poklicev v mestu cvetja

Objavljeno 20.06.2018 ob 12:44 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Prva stran

V ponedeljek, 18. 6. 2018, smo dijaki SŠGT Celje predstavljali poklice na Osnovni šoli Pod goro v Slovenskih Konjicah. Učenci  šestih razredov so se seznanili s poklicema gastronom hotelirja, ki ga bolj prepoznavamo kot kuharja in natakarja, ter gastronomsko-turističnega tehnika. Navdušeno so prisluhnili tudi predstavitvi naše šole.  Izvedeli so, kam vse bodo lahko odpotovali na ekskurzije, kako zmešati koktejl, ki zmaga na tekmovanju Tuševa zvezdica, in kakšen je recept za slasten ''finger food''.  Nato so se sami preizkusili v mešanju koktejla, kar je bila glavna atrakcija dopoldneva. Na koncu so se posladkali s sladico naših kuharjev.

Za večino sodelujočih dijakov je bila to prva promocija poklicev, vendar so dajali vtis, kot da so pravi mojstri  svojega poklica. Ponosni smo lahko na Aniko Kropf, Pio Kovač, Petro Brglez, Aljaža Padežnika, Tjašo Kušter in Nino Kolar.

Zapisala: mag. Karlina Koželj, prof.

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.