Hitrih nog naokrog

Objavljeno 17.05.2018 ob 14:11 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Z vključevanjem v organizirane športne aktivnosti, mladostnik ne zadovoljuje le potrebe po gibalni aktivnosti, temveč tudi po druženju z vrstniki. Temu je bila namenjena tudi domska akcija Hitrih nog naokrog.

V sredo, 9. 5. 2018, je bilo vreme prav prijetno in primerno za aktivnost v naravi zato smo se izpred dijaškega in študentskega doma podali proti mostu čez Savinjo. Od tam so glede na svoje sposobnosti nekateri tekli, drugi hodili do 3 kilometre oddaljenega visečega mostu. Tu nas je čakala osvežitev z vodo in pa obvezno fotografiranje. Ko smo se nekoliko spočili, smo se odpravili nazaj proti domu. Pot je hitro minila v prijetnem klepetu.

V domu je bil pripravljen osvežujoč ledeni čaj in možnost meritve krvnega pritiska.

Vsi, ki smo se akcije udeležili, smo ta dan naredili veliko pozitivnega za svoje telo. Takšne akcije bi morale biti pogostejše, saj tehnološko vedno bolj razvita družba odvrača človeka od zdravega načina življenja, ga obremenjuje s stresi in nasilno ponudbo včasih dvomljivih vrednot.

Darija Kotnik, vzgojiteljica in učiteljica športne vzgoje

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.