Evropa v šoli 2018

Objavljeno 10.05.2018 ob 14:00 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

Letošnji natečaj Evropa v šoli, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije je letos obeležil mednarodno leto varstva kulturne dediščine. Naslov natečaja je bil Dediščina okoli nas, Kjer preteklost sreča prihodnost. Sodelujoči so lahko ustvarjali v literarnem, likovnem , fotografskem in video sklopu natečaja. Dijakinje dijaškega doma, ki so sodelovale v likovnem in fotografskem sklopu natečaja so bile v natečaju zelo uspešne, Kar tri so bile zmagovalke na regijskem nivoju in tako uvrščene na državni nivo tega tekmovanja. Na državni ravni so tako bile uvrščene Nika Fridauer z risbo Kurent; Katalina Simonič s fotografijo Nekoč ob knjigi, danes preko spleta in Katarina Pušnik s fotografijo Za mizo nekoč in danes.

Katalina Simonič: Nekoč ob knjigi, danes preko spleta

Katarina Pušnik: Za mizo nekoč in danes

Zanimive fotografije na občinsko raven natečaja so prispevale tudi Anika Golobič Blažič in Nika Doler. Sodelujoče v natečaju so se skupaj z mentorico Natašo Kajba Gorjup udeležile zaključne nacionalne prireditve, ki je potekala 9. maja 2018 v Ljubljani, kjer so lahko prisluhnile evropski poslanki Violeti Bulc in uživale v nastopu ambasadorju leta kulturne dediščine Dr. Igorju Saksidu in Roku Trkaju.

Mentorica:

Nataša Kajba Gorjup

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.