Strokovno spopolnjevanje v Heidelbergu

Objavljeno 04.05.2018 ob 12:44 v naslednjih kategorijah: ERASMUS+, Dogodki, Prva stran

Učitelji SŠGT Celje in partnerji iz gospodarstva, kjer naši dijaki opravljajo PUD, smo bili na strokovnem izpopolnjevanju, tečaju nemškega jezika, v Heidelbergu v Nemčiji, v okviru projekta mobilnosti osebja projekta Erasmus +. Bili smo gostje na šoli Hotelfachschule Heidelberg, kjer nas je sprejel naš partner gospod Kurt Wolf.

Od 15. 4. do 21. 4. 2018 smo preverjali in dopolnjevali znanje nemščine. V dopoldanskih urah so potekale ure pouka pri profesorici  Ursuli  Hummel,  ki nas je postavila v različne govorne situacije, sodelovali pa smo tudi pri pouku strokovnih predmetov, komunicirali s študenti in spoznavali njihov način šolanja.

Popoldnevi so bili rezervirani za ogled znamenitosti starega dela mesta in prekrasen grad nad mestom, strokovni ogled pivovarne, obisk pri vinarju ... Obiskali smo tudi mesto Speyer, z znamenito katedralo in odšli na grob gospoda Helmuta Kohla.

Zaključno druženje je potekalo v 320 let stari gostilni Zum roten Ochsen, Pri rdečem volu, kjer smo se ob kulinaričnih specialitetah in dobri kapljici  družili z gostiteljem gospodom Wolfom in opravili evalvacijo našega sodelovanja.

Doživeli smo veliko lepega, se strokovno izpopolnili in še bolj povezali SŠGT s partnerskimi podjetji.

zapisala Marija Kotnik

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.