Tirolska, Bodensko jezero in Švica

Objavljeno 03.04.2018 ob 17:32 v naslednjih kategorijah: Turizem, Prva stran, Dogodki

V soboto, 24. 3. 2018, smo se dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje odpravili na izlet. Pot nas je najprej popeljala preko severne meje vse do Innsbrucka. Tam smo imeli postanek za panoramski ogled mesta in nekaj znamenitosti, kot so katedrala Sv. Jakoba, dvorna palača idt. vsekakor  pa je ogled mesteca popestril tudi ogled znane skakalnice Bergisel. Pot smo nadaljevali do Lichensteina, do katerega nam je čas krajšal čudovit pogled na zasnežene vrhove Alp, mestece smo si ogledali in si v spomin vtisnili tudi  grad nad visoki skali nad mestom.

Drugi dan smo se po zajtrku odpravili proti Švici v Luzern. Tam smo nekaj časa namenili ogledu srednjeveškega  lesenega  mostu, katedrale, levjega spomenika ter znane čokoladnice Lindt, kjer smo slišali nekaj zanimivih podatkov in izvedeli postopek pridelovanja njihove čokolade. Kasneje pa  smo lahko nekaj švicarskih frankov odšteli za nakup  teh raznovrstnih čokolad in drugih čokoladnih izdelkov. Sledila je vožnja nazaj v hotel, ob tem pa smo se peljali mimo znamenitega Zurichega jezera.

Tretji dan smo se odpravili do Renskih slapov, ki veljajo za najmogočnejše slapove v Evropi, pot smo nadaljevali mimo Bodenskega jezera vse do otoka cvetja Mainau, kjer smo si ogledali park in vrtove, ki pa zaradi letošnje kasnejše vegetacije še niso bili popolnoma obrojeni in prebarvani z cvetličnimi odtenki. Sledil je konec naši ekskurziji in začetek dolge vožnje nazaj v Slovenijo.

V Celje smo prispeli v poznih nočnih urah, nadvse zadovoljni  in mislim, da ta izlet lahko ovrednotimo kot enega izmed lepših in najbolj slikovitih do sedaj.

Rebeka Podgoršek, 4. b

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.