Ogled sejma Natour Alpe-Adria in parlamenta

Objavljeno 05.02.2018 ob 09:07 v naslednjih kategorijah: Turizem, Prva stran

V sredo, 31. januarja 2018, smo se dijaki četrtih letnikov turistične smeri odpravili na strokovno ekskurzijo v prestolnico, v Ljubljano. Najprej smo si ogledali parlament, ''dom'' naših poslancev. Po prostorih nas je vodila njihova predstavnica, vstopili smo tudi v dvorano državnega zbora.  Kasneje smo se odpeljali do Gospodarskega razstavišča, kjer je letos potekal 29. sejem  Natour Alpe-Adria. Na sejmu so se predstavljale različne potovalne agencije, lokalni turistični ponudniki, domače in tuje turistične destinacije ter ponudniki športnih aktivnosti in gostinske opreme.

Turistična zveza Slovenije organizira v sklopu sejma srednješolski festival Več znanja za več turizma. Letošnja tema je bila Kultura in turizem. Na dogodku je sodelovala tudi SŠGT Celje, kjer so dijakinje predstavile svoj produkt z naslovom Slofest na Menini planini  ter dosegle srebrno priznanje.

Lavra Terbovšek, 4.b

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.