Meditacija

Objavljeno 29.01.2018 ob 06:47 v naslednjih kategorijah: Športna vzgoja, Prva stran

Četrtek, 25. januar 2018, je bil za dijake 4.b nenavaden dan. Namesto običajnega športnega dne smo imeli meditacijo z go. Susmito Baisyo. Verjetno je bila ta duhovna sprostitev za skoraj vsakega izmed nas nekaj novega, saj tega nismo vajeni. Pridružila sta se nam še g. ravnatelj in ga. pomočnica ravnatelja.

Na začetku smo se pogovarjali o kulturi Indije, o hrani, o življenju v Indiji, nekaj besed smo spregovorili tudi o Sloveniji. Ga. Susmita je res nekaj posebnega, saj oddaja ogromno pozitivne energije in si želi, da bi vsi bili srečni. Z meditacijo smo poskušali najti svoj notranji mir, kar ni tako lahko, kot se mogoče sliši. Za človeka je pomembno, da se kdaj sprosti in se odklopi od vsega. Meditiranje pomeni, da kontroliraš svoje misli in jih ob vsakem motečem dejavniku preusmeriš nazaj. S tem se znebimo stresa in se globoko sprostimo. Izjemno smo bili veseli, da si je vzela čas in delila svoje znanje z nami. Zahvale gredo tudi ge. Lidiji Tolič Vidrgar, ki nam je omogočila izpeljati to aktivnost.

Lavra Terbovšek, 4. b

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.