Indijska kuhinja

Objavljeno 18.01.2018 ob 08:46 v naslednjih kategorijah: Kuharstvo, Prva stran, Dogodki

V četrtek, 11. januarja 2018, je gospa Susmita Baisya iz New Delhija obiskala našo šolo in popestrila šolski dan. Trenutno z možem živi v Sloveniji, ampak se kmalu vrača v svojo domovino. Pravi, da ji je v naši državi zelo všeč, saj je zelo lepo in ljudje so izjemno prijazni. Dijaki iz 4. a so z njeno pomočjo ustvarjali in pokušali  indijske jedi ter spoznavali zdravilne učinke začimb. Najprej so naredili tako imenovano samoso, to so ocvrti žepki, polnjeni z začimbami, krompirjem in grahom. Uporabili so precej začimb, saj vsi vemo, da Indija slovi po ''močnem'' vonju in okusu. Za sladico so pripravili rižev puding, ki je bil odličen. Vanj so dodali različne vrste oreščkov (pistacije, mandlje in indijske oreščke), kardamom in rozine. Zelo zanimivo je pokusiti hrano, katere okus nam ni poznan, saj nas vedno znova preseneti. Gospa Susmita je bila zelo zadovoljna in vesela, da je bila na šoli, saj so dijaki zavzeto sodelovali in po njenih besedah kuhali z ''ljubeznijo''. Oglejte si tudi galerijo fotografij.

Lavra Terbovšek, 4. b

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.