Vonj in okus po Indiji

Objavljeno 09.01.2018 ob 13:00 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Dogodki

Na SŠGT Celje se bodo širili vonji kardamoma, ingverja, kurkume ...

V četrtek, 11. januarja, nas bo obiskala gospa Susmita Baisya. Prihaja iz glavnega mesta Indije, New Delhija. Po poklicu je magistrica zoologije in mikrobiologije. Precej let je poučevala biologijo v New Delhiju in Mumbaju vse do tedaj,  ko se je odločila za samostojno pot. Ukvarjala se je z različnimi poslovnimi priložnostmi - izvoz indijskih ročno izdelanih izdelkov, pridelava začimb, zdravilnih zelišč in ekološkega medu. Njen slogan v življenju je ŽIVETI Z NARAVO. Opravlja nadzor nad pridelavo ekoloških pridelkov in podeljuje certifikate ekološkim kmetijam. Svoje znanje in izkušnje podaja na taborih, namenjenih revnim otrokom. Ves čas aktivno sodeluje z revnimi družinami in jim svetuje, kako preživeti z minimalnimi denarnimi sredstvi na samostojni poslovni poti. V svojem prostem času rada bere, kuha, piše, potuje in sklepa nova poznanstva.

Utrip Indije in indijske kuhinje bodo začutili dijaki 4. a pri pripravi izrednih obrokov in prehrane. Z gospo Susmito in našimi profesorji bodo pripravljali tipične indijske jedi in spoznali uporabno vrednost začimb v indijski kulinariki in njihov vpliv na naše zdravje.

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Tekmovalke in tekmovalce obveščamo, da bo tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo 11. 12. 2018 ob 13.30 v predavalnici 103.