Filmski abonma v Mestnem kinu Metropol Celje

Objavljeno 01.12.2017 ob 08:18 v naslednjih kategorijah: Dijaški dom

V tem šolskem letu imamo mladi, ki bivamo v Dijaškem in študentskem domu Celje možnost  obiskovati filmske projekcije v Kinu Metropol, kjer je zaživela ideja o dijaškem filmskem abonmaju. Praviloma enkrat mesečno deset dijakinj in dijakov brezplačno obišče kino in si ogleda film, ki ga predvajajo v okviru  dijaškega filmskega abonmaja. Občasno se nam pridružijo tudi študentke in študenti našega doma.

V prvih treh mesecih smo si ogledali že 4 filmske projekcije, ki so obravnavale aktualne vsebine o življenju posameznikov, skupin in sodobne družbe. Filmi, ki smo si jih do sedaj ogledali (mati!, Prebujanja, Divja miška, Nečista kri) so novejšega datuma, kakovostni in zanimivi. Njihova vsebina je tudi priložnost za kasnejše pogovore in izmenjave mnenj o problematiki, ki jo je obravnaval posamezni film.

Filmi, ki smo si jih ogledali, so bili ali še bodo predstavljeni na filmskih festivalih. Nekateri se lahko pohvalijo tudi s festivalskimi nagradami in priznanji.

Nika Doler

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...