Pouk prehrane malo drugače

Objavljeno 10.11.2017 ob 15:22 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Prehrana

IPA, APA, čokoladni stout …? Seveda, kraft piva. Kraft pivo je pivo, ki je izdelano in ne proizvedeno, saj se upoštevajo načela kraft pivovarn: majhnost, neodvisnost, tradicionalnost.

Klemen Cigole, dijak 3. A, je skupaj s svojo sošolko Evo Homšak Godler pripravil uro za dijake 2. a. Za pivovarstvo se je navdušil in odločil že v lanskem šolskem letu, ko je zvaril svoje prvo pivo. Tehnologijo je spoznal  pri pouku prehrane, za recepti mikropivovarjev pobrskal po spletu in si enostavno upal in izdelal ...

Pri uri prehrane je dijakom 2. A predstavil svoje delo: v sliki, besedi, izdelku … Dijaki so spoznali tehnologijo varjenja piva malih pivovarn in senzorično ocenjevali Klemnovo pivo American Pale Ale in Auroro smash. Dijaki in tudi sama smo bili navdušeni.

Klemen se je izkazal tudi kot dober predavatelj, ne samo mikropivovar, Eva pa je bila njegova odlična pomočnica. Za izvedbo ure se dijakoma zahvaljujem in jima čestitam.

 

Tatjana Goršek

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...