Prostovoljec leta 2017 na SŠGT Celje

Objavljeno 27.10.2017 ob 10:29 v naslednjih kategorijah: Prva stran, Naši dijaki

 

Vsako leto v Sloveniji izbiramo med dijaki najboljšega prostovoljca leta. Menim, da najboljši prostovoljci niso tisti, ki jih izbiramo z natečaji. Najboljši prostovoljci ostanejo očem največkrat skriti. A ne vsi. Tokrat smo odkrili odličnega prostovoljca kar med našimi dijaki  1. letnika. Kako?

V petek, 20. oktobra 2017, je dežurna dijakinja v mojo pisarno pospremila 72-letno Celjanko. Gospa je iskala Miha, ki obiskuje našo šolo, je doma v Sevnici in ima zlato srce, kot je povedala sama. Zanimalo me je, zakaj ima o njem tako dobro mnenje. Povedala je, da se je pred tremi tedni vračala od zdravnika, kjer je bila več ur. Na bližnjem parkirišču se ji je zvrtelo in je hudo padla na obraz. Pri tem je izgubila očala, torbico, se poškodovala po notranji strani ust in ličnici. V trenutku se je ob njej znašel Miha Golob iz 1.d oddelka naše šole in ji priskočil na pomoč. Pobral je torbico, očistil očala, jo tolažil, ustavil krvavitve, jo hotel pospremiti k zdravniku oz. domov. Ob njem je bila še sošolka Pia. Gospa je bila izjemno presenečena nad fantom, ki ji je tako nesebično pomagal, saj starejše vsi mediji opozarjajo, naj pazijo na denar in torbice, ker mladina ni več, kar je bila. Miha pa ji je povedal, da ga v šoli učimo, da je potrebno pomagati vsakemu, še zlasti gostom. V svoji stiski ga je le utegnila vprašati kako mu je ime, od kod je doma in katero šolo obiskuje. Po treh tednik, ko se je pozdravila, je prišla z darilom zanj na šolo, da se mu zahvali za vso pomoč, ki ji jo je nudil. Presenetili sva ga pri pouku kuharstva. Oba sta bila ob ponovnem srečanju vidno ganjena. Gospa je poudarila, kako prav je, da v naši šoli namenimo čas vzgoji za pomoč soljudem, hkrati pa menila, da je Miha takšen kakršen je, že zato, ker ima dobro srce in je bil tako vzgojen tudi v svoji družini.

 

 

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...