Ekskurzija v Ljubljano

Objavljeno 16.10.2017 ob 13:40 v naslednjih kategorijah: Obvestila, Prva stran, Dogodki

V ponedeljek, 23. 10. 2017, bomo z dijaki 1. a, 1. b, 1. c in 1. č odšli na strokovno ekskurzijo v Ljubljano. Obiskali bomo Mestni muzej Ljubljana, v manjših skupinah odkrivali mestno središče in se z ladjico popeljali po Ljubljanici ter tako spoznali prestolnico še z druge perspektive.

Oblecite in obujte se vremenu in aktivnosti primerno. S seboj prinesite pisala. Večji del obiska bomo hodili po Ljubljani. S seboj vzemite nekaj rezervnih oblačil, za hojo primerno obutev in dežnik, če bi nam morda vreme ne bilo naklonjeno. Po Ljubljani se bomo sprehodili tudi v primeru dežja.

Stroške za ekskurzijo boste poravnali s položnico.

Dijaki, ki v šoli prejemate malico, jo lahko dobite tudi ta dan. Če malice ta dan ne želite, jo morate sami odjaviti. Vsi, ki boste malico naročili, jo lahko prevzamete od 6.30 dalje v jedilnici šole.

Verjamem, da je opozorilo na primerno vedenje odveč in bomo ekskurzijo preživeli v sproščenem in veselem vzdušju. Vsakršno prinašanje, posredovanje ali uživanje alkohola in opojnih substanc je seveda prepovedano.

Ekskurzija bo ob vsakem vremenu. Predvidevam, da se bomo v Celje vrnili do 16.00.

Odhod avtobusov bo s parkirišča pri Fakulteti za logistiko ob 7.15.

 

Organizator ekskurzije:

Vid Burnik, prof.

 

Geografsko tekmovanje

Leto 2017 je mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.

Vsako leto na šoli organiziramo šolsko geografsko tekmovanje, kjer najboljši  geografi med dijaki dobijo priložnost, da se pomerijo na regijskem in nato na državnem geografskem tekmovanju.

Šolsko geografsko tekmovanje bo potekalo v torek, 16. januarja 2018 ob 13. uri, v predavalnici. ...